Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4+4+4 eğitim sisteminin Türk eğitiminin en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, "Herkes aklına geleni söyleyebilir, eleştirebilir. Ancak 8 yıllık kesintisiz eğitim Türk eğitimine darbe vurdu" dedi. Arınç, kaybettiği evladının yaşasaydı, imam hatipte okuyacağını anlatırken ağladı.
Arınç, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Fethiye Mahallesi'ndeki Faik Çelik Yerleşkesi'nde inşa edilecek eğitim-öğretim binasının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Arınç, Bursa'ya kazandırılacak fakültenin inşaatının yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fakültenin yapılmasına katkı sunan herkese selam gönderdiğini hatırlatan Arınç, 17-18 milyonluk öğrencinin Avrupa'daki 5-6 ülke nüfusu kadar olduğunu söyledi. Arınç, "Genç nüfusun yaşlı nüfusa oranı bir servettir. Avrupa yaşlandığı için üzülürken, bizim gençliğe sahip olmamız altın gibi kıymetli. Bu gençleri bilgiler donatacağız, onları istikbale hazırlayacağız. Bizim geleceğimiz gençlerimizdir. Fatih projesi var. Öğrenci sayımıza sınıflara göre 30'un altına indirdik" dedi.
"8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİM DARBE VURDU"
Yeni eğitim sisteminin Türk eğitim tarihinin büyük proje olduğunu ifade eden Arınç, "4+4+4 sistemini getirdik. Artık yine mecburi lise eğitim olarak eklendi. Herkes aklına geleni söyleyebilir. Eleştirebilir. 8 yıllık kesintisiz eğitim Türk eğitime darbe vurdu ki, gençlerin eğitim üzerinde olumsuz sonuçlar verdik. 4 artı 14 yapsaydık yine iyi bir iş yapmış oluruz. Bu işi herkes objektif olarak incelemeli. Sanıyorum ki, 470 bin öğrenci 5. sınıftan itibaren Hazreti Peygamberin hayatını ve Kur'an-ı kerim öğrenmeyi seçti. Yeni ilahiyat fakülteleri açılıyor ve daha da yenileri açılacak. Ben biliyorum. Kararnameler elimizden geçiyor. Üniversitelerde en çok ilahiyat fakülteleri için talep geliyor. Bu ihtiyacı gidermemiz gerekiyordu, çok şükür gideriyoruz" dedi.
Dekan Yaşar Aydınlı'nın 7 yaşındayken hafız olduğunu ifade eden Arınç, kendisini tebrik ederek, "Hafızlık muhteşem bir şey. Hafızlık CV'lere yazılabiliyor. Hafızlığını gizleyenler vardı. Bırakın hafızlığı, imam hatip lisesi yazmak Türkiye'de bir dönem kolay iş değildi. Fişlenmek adına insanlar o kadar üzülürdü ki... 1995'de parlamentoya girerken, bir dergi 'bunlar imam hatip mezunları'dır diye bizi yazmış. Halbuki ben düz lise mezunuyum" dedi.
ARINÇ AĞLADI
Kızını imam hatip lisesinde okuttuğunu ifade eden Arınç, hayatını kaybeden diğer evladını anlatırken duygulandı. Arınç, "Evladım olursa onu imam hatipte okutacağım dedim. Önce kızımı Manisa, sonra İzmir Konak'ta okuttum. Birinci çocuğum imam hatipte okudu, merhum evladım da hafız oldu" derken gözyaşlarını tutamadı.
Başkan Altepe, Bursa İlahiyat Fakültesi'nin Bursa için önemli bir değer olduğunu belirterek, eğitime gönül veren herkese teşekkür etti. Üniversitenin inşaatını üstlenen işadamı Faik Çelik, Bursa eğitimine katkı koymaktan mutlu olduğunu belirterek, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Vali Harput, İlahiyat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya ışık tutacağını kaydetti.
Konuşmalarının ardından protokol mensupları fakültenin temelini attı. UÜ İlahiyat Fakültesi yeni binasının Fethiye'deki kampüsü Faik Çelik adını taşıyacak. Fethiye'de yıkılan mevcut İlahiyat Fakültesi binasının yerine 10 bin metrekarelik alanda bir bina inşa edilecek. Şu anda 2 bin 500 civarında öğrenciye sahip fakülte, inşaat tamamlandığında 5-6 bin öğrenciyi okutabilecek binaya sahip olacak. Dersliklerin bulunduğu binaya ilave olarak kütüphane ve yemekhane binası yapılacağı öğrenildi. Yeni binada 4 amfi, geniş bir kütüphane ve kantin de bulunacak. - BURSA
Son Dakika › Güncel › Arınç'ın Gözyaşları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?