Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine;
'Alanyalı kamyoncular kontak kapattı' başlıklı haberimizi gelişmelere göre düzenleyerek yeniden veriyoruz.
--------------------
YENİDEN
ANTALYA'dan İstanbul'a meyve sebze taşıyan nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların 07.00- 10.00 ile 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi için 4 günlük kontak kapatma eylemine başladı.
4 gün boyunca kontak kapatarak kentten İstanbul'a meyve sebze taşımacılığını durduran nakliyeciler, araçlarını hal içerisindeki alana park etti. Haldeki kahvehanede bir araya gelen nakliyeciler, iskambil oynayıp çay içerek ve sohbet ederek vakit geçirdi. Bazı nakliyeciler de tepkilerini araçlarının yanında anahtarları havaya kaldırarak gösterdi. Nakliyeciler yasağın kaldırılmasını talep etti.
'İSTANBUL'DA FİYAT ARTABİLİR'
Antalya Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, eylemin kooperatif yapılanması olan Alanya, Gazipaşa, Demre ve Finike ilçelerindeki hallerde daha yoğun gerçekleştirildiğini dile getirdi. Antalya Toptancı Hali'nden İstanbul'a günde ortalama 100 kamyonun sebze meyve taşıdığını aktaran Uysal, "Eylem nedeniyle İstanbul'da arz- talep dengesi değişebileceği için fiyat artışı olabilir. Etkili olan soğuk hava nedeniyle de fiyatlarda çarpan etkisi yapabilir" dedi. Antalya Toptancı Hali'nde arz- talep dengesinde değişiklik yaşanmayacağı için sebze meyve fiyatlarında artış ya da azalma beklenmediğini aktaran Uysal, ilçe hallerinde fiyat düşüklüğü yaşanabileceğini vurguladı.
'TARAFLAR ANLAYIŞLI OLMALI'
Kamyoncuların yasak nedeniyle bekleme süresinin artması sonucu maliyetlerinin de arttığını anlatan Uysal, tarafların anlayışlı olması gerektiğini dile getirdi. Valilik ile belediyenin kamyoncuların mağduriyetinin giderilmesine yönelik ortak karar alması yönünde çağrıda bulunan Uysal, "Kamyoncular bekleme süresinin uzunluğundan şikayetçi. Yasaklı saatlere kalmamak için süratli gidiyorlar, bu da kazalara yol açabiliyor. Yasak şoförler üzerinde risk oluşturuyor" diye konuştu.
'YASAK SAATI AZALTILMALI' TALEBİ
Yasağı protesto amacıyla aracına sebze meyve yüklemediğini belirten kamyon şoförü Sami Köse, mazot fiyatındaki artış ve yasak nedeniyle maliyet artışı yaşandığını anlattı. Yasak nedeniyle Antalya'dan İstanbul'a giderken ve dönüşte yaklaşık 6 saat beklemek zorunda kalmaları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Sami Köse, yasak saatinin 06.00 ile 08.00 saatlerinde uygulanmasını talep etti. Yasaklar nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldıklarına dikkati çeken kamyon şoförü Altan Duman da uzun bekleme süresi nedeniyle sefere çıkamamaktan yakındı.
EYLEM TEDİRGİNLİK YARATTI
Nakliyat firması sahibi Kadir Ateş ise eylemin yasağın kaldırılmasıyla sona ermesini diledi. 4 günlük eylem sonrasında kamyoncuların lehine karar çıkmaması halinde eylemi sürdürmeyi planladıklarını kaydeden Ateş, kendi firmasında çalışan çok sayıda aracın eylem nedeniyle İstanbul'a gitmediğini aktardı.
Kamyoncuların yasak nedeniyle bekleme süresinin uzadığını anlatan Ateş, Gazipaşa'dan Demre'ye kadar yaklaşık 300- 400 şoförün eylem süresince İstanbul'a gitmeyeceğini dile getirdi. Hal çalışanı Latif Çıtak da yağışlı hava ve eylemin etkisiyle bugün hale gelen üründe azalma yaşandığını söyledi. Eylem nedeniyle üreticilerin de tedirgin olduğunu kaydeden Latif Çıtak, sebze meyve fiyatlarında düşüş yaşanma endişesi duyulduğunu dile getirdi.
ALANYA'DA 250 NAKLİYECİ KONTAK KAPATTI
Eyleme destek veren Alanyalı 250 nakliyeci de 4 günlük 'kontak kapatma' eylemi başlattı. Nakliyeciler, Alanya Kamyoncular Kooperatifi önünde kontak anahtarlarını sallayarak eylemi başlattı.
Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, 4 günlük eylemden sonuç alınamadığı takdirde süreyi 15 gün daha uzatacaklarını söyledi. Yasağın tamamen kaldırılmasını talep etmediklerini belirten Uyar, "Bizim için önemli olan akşam geçişleri. Akşam kısıtlamasının 17.00- 20.00 saatleri arasına inmesini talep ediyoruz. Bu da olmazsa eylemi 15 gün daha sürdürmeye kararlıyız" dedi.
HALİMİZİ GÖRSELER ANLAYACAKLAR
Nakliyeci Mustafa Ünal, "Zaten zor şartlarda çalışıyoruz. Bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Dışarıdan basit geliyor ama bizim durumumuzu görseler anlayacaklar" dedi.
Nakliyeci Adnan Özsoy da yetkililerin saat ayarlamasını yaparken ürünlerin geldiği mesafeleri göz önünde bulundurması gerektiğini dile getirdi.
Hal komisyoncusu Kerim Çağrıcı ise İstanbul'a ürün sevkiyatının durması nedeniyle haldeki fiyatların düşmeye başladığını ve bu eylemin üreticiden tüketiciye kadar herkesi mağdur edeceğine dikkati çekti. - Antalya
Son Dakika › Güncel › Antalyalı Kamyoncular Kontak Kapattı (2)-Yeniden - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?