Antalya Yelten Barajı Sulamasını Yeniliyoruz - Son Dakika
Güncel

Antalya Yelten Barajı Sulamasını Yeniliyoruz

Antalya Yelten Barajı Sulamasını Yeniliyoruz

DSİ Antalya'ya yaptığı yatırımlarla Antalya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

23.11.2017 09:29  Güncelleme: 09:28

Antalya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;'' DSİ olarak son 14 yılda Antalya'da 16 baraj ve 3 gölet inşa ettik. Antalya'da 431.200 dekar araziyi sulamaya açtık. Böylece Antalyalı çiftçilerimize yıllık 433 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 84 derenin ıslahını tamamladık. 'dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" projesi kapsamında Antalya ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; Antalya ilinde yatırımlarımız devam etmektedir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1994 yılında tamamlanarak hizmete giren ve şebekesi açık kanalet ve kanal olan Korkuteli Yelten Barajı Sulaması yenilenerek borulu sisteme dönüştürülüyor. 'dedi.

Genel Müdür ACU; "Proje kapsamında vahşi sulama yöntemiyle yapılan sulama, basınçlı ve borulu sisteme dönüştürülerek proje tamamlandığında 3.170 dekar zirai arazi modern şekilde sulanacaktır. İş kapsamında sulama ana boru hattında ve yedek hatlarda toplam 14 804 metre olan sulama şebekesinin tamamı bitirilmiş olup; sanat yapılarının imalatları devam etmektedir.

Yelten Barajı Sulaması Yenilemesi projesinin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yılda 4 391 100 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür ACU; "Projenin ile su tasarrufu, üründe verim, kalite artışı ve ürün maliyetleri ile genel maliyetlerde düşüş olarak çiftçilerimize kazanç sağlanacaktır. Ayrıca modern sulama yönteminin hayata geçirilmesi ile birlikte vahşi sulama yöntemlerinin toprak yapısı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin de önüne geçilmesinin yanı sıra aşırı su kullanımına bağlı olarak toprakta oluşacak çoraklaşmanın da önüne geçilecektir.

DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir.

Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. 'dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;''Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 'dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Yelten Barajı Sulamasını Yeniliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement