Suriyeli sanatçı Manaf Halbouni'nin, Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı dikey şekilde yerleştirilen otobüslerden oluşan çalışması "Anıt" Berlin'in tarihi meydanına dikildi.
Halep'te keskin nişancılardan korunmak için otobüslerin barikat kurmak amacıyla dikey pozisyonda caddelere yerleştirilmesinden esinlenilen Halbouni'nin "Anıt" isimli çalışması Berlin'in tarihi Brandenburg Kapısı'nın önündeki 18 Mart Meydanı'nda sergilenmeye başlandı.
Halbouni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu anıtın savaş karşıtlığını ve barışı simgelediğini belirterek, insanların bunun üzerine düşünmelerini ve tartışmalarını sağlamayı amaçladığını söyledi.
Berlin'in Almanya ve Avrupa siyasetinin merkezi olduğuna işaret eden Halbouni, "Brandenburg Kapısı, birleşme ve ayrışma, savaşın başlaması ve bitmesi konusunda önemli bir semboldür." dedi.
Sanatçı Halbouni, buradaki mesajın sadece siyasetçilere değil, herkese yönelik olduğunu vurgulayarak, mutlak bir çözüm için herkesin birbirini anlayabilmesi gerektiğini kaydetti.
Suriye'ye yönelik mesaj veren Halbouni, "Her savaş biter. Hiçbir bir savaş sonsuza kadar sürmemiştir. Almanya savaştan sonra nasıl yeniden inşa edildiyse Suriye de öyle olacak. Ancak bunun için zamana ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.
"Anıt" ismi verilen ve 3 eski otobüsün dik bir şekilde durduğu eser, şubatta Almanya'nın Dresden kentinde sergilenmiş ve sağcı gruplar tarafından protesto edilmişti.
Müdürlüğünü Şermin Langhoff'un yaptığı Maxim Gorki Tiyatrosunun "3. Güz Salonu" etkinliği kapsamında Berlin'e getirilen Anıt, 26 Kasım'a kadar Brandenburg Kapısı önünde sergilenecek.
Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'te, 2015'te, otobüs enkazlarının bölge sakinleri tarafından, keskin nişancılardan korunmak amacıyla caddelere dik şekilde yerleştirilmesine ilişkin görüntüler kamuoyunda geniş yer bulmuştu.
Son Dakika › Güncel › Almanya'da Suriyeli Sanatçının Otobüs Barikatları Sergileniyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?