Federal Sağlık Bakanlığı, Almanya'da bu yıl 1 Eylül'e kadar bildirimi yapılan kızamık vakalarının sayısının 1542 olduğunu bildirdi. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, geçen yıl Almanya çapında 165 vakanın bildirimi yapılmadığını, hastalığın bu yıl en çok bulaştığı ayların mayıs ve haziran olduğunu aktardı. Kızamığa yakalanan hastaların yüzde 71'inin 10 yaşından, 5'te 2'sinin ise 20 yaşından büyük olduğu belirtildi. Hastaların 3'te 1'inin hastanede tedavi görmek zorunda kaldığı kaydedildi. Hastanede tedavi görenlerin sayısı yaşa bağlı olarak artış gösteriyor. Kızamığa yakalanan hastaların 1312'sinin aşı durumuyla ilgili veri bulunurken, bunlardan 1121'inin kızamık aşısının bulunmadığı ifade edildi. Çocuklar için 11'inci ve 23'üncü aylarda olmak üzere kızamık, kabakulak ve kızamıkçığa karşı iki kez aşılama yapılması önerildi.
Yetkililer 1970 yılından sonra doğan ve 18 yaşını doldurmuş kişiler için, eğer şimdiye kadar hiç kızamık aşısı olmamış veya sadece bir kez aşı olmuşlarsa tek doz kızamık aşısı uygulanmasını önerdi.
Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr, Almanya'nın 2015 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün kızamığın kökünün kazınması için yürüttüğü kampanyayı desteklediğini bildirdi. Sağlık Bakanı Bahr, "Bu yıl Almanya'da bu kadar çok kişiye kızamık bulaşmış olması, bu konuda hala atılması gereken adımlar olduğunun bir göstergesi" dedi. Artan rakamlar nedeniyle Almanya'da kızamık aşısının zorunlu hale getirilmesi tartışılıyor.
Almanya'da kızamık vakalarının sayısı yıldan yıla büyük farklılıklar gösteriyor. 2011 yılında 1608, 2010 yılında ise 780 kişi kızamığa yakalanmıştı. Resmi sağlık sigortası kurumu Barmer GEK'nin başkan yardımcısı Rolf Ulrich Schlenker, kızamığa yakalananların sayısı yıldan yıla değişiklik kaydetmesi halinde bile, 1970 yılından önce doğanlar da dahil olmak üzere yeterli sayıda aşı olmamış ya da aşı olup olmadığından emin olmayan kişilere bir an önce aşı olma çağrısı yaptı.
Son Dakika › Güncel › Almanya'da Kızamık Salgınında Ciddi Artış - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?