Almanya'nın Heidelberg şehrinde, bütünlüğü, ortak anlayış ve duygu birliğini sağlamak, işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek, ortak akıl hareketini geliştirip hızlandırmak amacıyla 'Ramazan ayı bilgilendirme ve İstişare toplantısı eyalet birlikleri, dernek yöneticileri ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği ve DİTİB Baden Eyalet Birliğinin ortaklaşa organize ettikleri ve Baden Bölgesinde bulunan DİTİB Dernek Başkanları, temsilcileri ve Din görevlileri ile istişare toplantısı yapıldı. DİTİB Heidelberg Yavuz Sultan Selim Camii dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı.
Geniş kapsamlı toplantıya; DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Karlsruhe Din Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, Ditib Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şavran ve 65 Ditib camii dernek Başkanları ve din görevlileri katıldı.
İstişare toplantısı, saygı duruşu İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardında, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan istişare toplantısında gündemi beli olan konular üzerinde sunum yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi DİTİB Heidelberg Yavuz Sultan Selim Camii Derneği Başkanı Ali Dayı Akbulut, selamlama konuşmasında "böylesine büyük ve geniş kapsamlı bir organizeye ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu ve onurluyuz. Siz değerli misafirlerimizi elimizden geldiğince ağırlamaya çalışacağız" dedi.
Ditib Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şavran ise eyaletin çalışmalarını ve derneklerin sorunlarının dile getirdi. Birliğin çalışmalarını slayt gösterisiyle tanıttı.
Din Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, "Bölgemizde faaliyet gösteren siz değerli yöneticilerle böylesine geniş ve kapsamlı bir toplantıda birlikte olmaktan onur duyuyorum.. Ditib çatısının önemine değinerek unutulmamalı ki, insan eğitimli olduğu ölçüde değer ifade eder. Eğitimli olduğu ölçüde saygınlık kazanır, ailesine, çevresine, topluma rehberlik eder ve faydalı olur" dedi.
DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, "Almanya Federal Meclisi'nin almış olduğu bu karar bizleri derinden üzmüştür. Bu karar bizleri rahatsız etmiştir. Bırakın bu işleri tarihçiler araştırsın mahkemeler karar versin" dedi. Dini ve sosyal hizmetler bağlamında DİTİB'in dünü, bugünü ve geleceği konusunu işleyen Aşıkoğlu, "Ramazan ayı istişare toplantısında DİTİB camiasının ve Müslüman kardeşlerimizin birçok sorununun konuşulacağını ve müzakere edileceğini, ortak geleceğimiz ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağını" söyledi.
Toplantılardaki asıl amacın birliği ve bütünlüğü pekiştirmek olduğunun altını çizen Aşıkoğlu, ortak akıl hareketini geliştirip hızlandırmak amacıyla bir araya gelindiğini belirtti. Aşıkoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Diğer bölgelerde daha önce yaptığımız 2015 yılında Geleceğe Giden Yol istişare toplantısında planlanan hizmetlerin bir kısmı gerçekleştirildi ve bir kısmının da alt yapısı oluşturuldu. Problemler günün şartlarına göre çeşitlilik kazanıyor. Problemlerimizin çok olması bizi asla yıldıramaz ve ümitsizliğe sevk edemez. İnşallah bu problemlerin üstesinden el ve gönül birliğiyle geleceğiz. Ortak akıl, ortak irade ile problemlerimizi çözmenin çabası içerisinde, hep birlikte daha iyiye, daha güzele ve daha doğruya ulaşmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Din hizmetlerinden sosyal hizmetlere, aile ve gençlik hizmetlerine varıncaya kadar birçok alanda daha çok çalışmak zorundayız. Yapacak çok işimiz var. Ama önemli olan bunun farkına varmak ve hedefler belirlemek, stratejiler oluşturmak ve bu doğrultuda bir bütünün ahenkli çalışanları olarak hep birlikte hareket etmektir."
Gelişmeler doğrultusunda DİTİB Genel Merkezi'nde yeni birimlerin oluşturulduğunu söyleyen Aşıkoğlu: "Genel Merkezde var olan on ayrı birimimizde yapısal değişiklikler yaparak Stratejik Planlama Bürosu, Eyalet Birlikleri ve Eyalet Bölge Birlikleri Koordinasyon Bürosu, Din Hizmetleri ve İrşad Bürosu, Cami Rehberliği Bürosu, İslam Din Eğitimi Koordinasyon Bürosu, (Kompetenzzentrum), Eğitim Programları Geliştirme Bürosu ilave ederek hizmet ağımızı genişlettik" dedi.
Aşıkoğlu konuşmasında ayrıca sığınmacılarla ilgili DİTİB'in duruşu, eyaletlerdeki çalışmalar, dini cemaat olarak tanınma, ilahiyat bölümleri ile ilişkiler, öğrenci evleri, tüzük çalışmaları ve Köln DİTİB Merkez Camii ile ilgili konular üzerinde durdu.
Programın ikinci bölümünde, bölgede bulunan cemiyetlerin sorunları dinlenerek hizmetin daha verimli olması için çözümler ve alternatifler sunuldu. Toplantıya katılım beklentinin çok üstünde oldu. Ev sahibi cemiyetin verdiği ikramla program sonlandırıldı. - Heıdelberg
Son Dakika › Güncel › Almanya'da 2016 Yılı Ramazan Ayı Din Hizmetlerini Değerlendirme İstişare Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?