Kadın ve erkeğin bir mali yıl içerisindeki kazancının aynı ücret seviyesine ulaşmasını hedefleyen "Eşit İşe Eşit Ücret" kampanyasını tanıtmak için düzenlenen basın toplantısında, kampanyaya destek veren kurumların başında gelen Alkoçlar Turizm adına Gülşah Alkoçlar'a BPW İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Boğaziçi Kulübü tarafından plaket verildi.
Gülşah Alkoçlar konuşmacı olarak katıldığı toplantıda kampanya ile ilgili şunları söyledi: " Eşit İşe Eşit Ücret" çalışma hayatındaki kadın erkek eşitliğini ücret bazında sağlamak adına fırsat yaratan bir kampanya. Biz turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak çalışanlarımıza bu bilinç doğrultusunda çeşitli eğitimler veriyoruz. Kampanyayı destekleyici ürünlerle oteldeki misafirlerimiz ve çalışanlarımız arasında kampanya farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz."
"Eşit İşe Eşit Ücret" ne demektir?
"Eşit İşe Eşit Ücret" kadın ve erkeğin bir mali yıl içindeki kazancının aynı ücret seviyesine ulaşması için aynı dönem içinde kadının fazladan çalışması gereken gün sayısına işaret ediyor. Bir başka deyişle erkeklerin aynı iş için bir yıl çalışarak elde ettikleri gelir için, kadının kaç ay çalışmak zorunda olduğunu hesaplıyor. Örneğin yüzde 25 eşitsizlik olması durumunda kadın ancak 15 ay çalışarak aynı geliri elde edebiliyor.
Türkiye'de "Eşit İşe Eşit Ücret" günü
Türkiye'de kamu sektöründe aynı iş tanımında istihdam edilen kadına ücret farklılığı ortadan kaldırılmıştır, ancak bu durum özel sektörde bazı işlerde yüzde 40'lara kadar çıkabiliyor.
Bir iş haftasının 5 gün olarak hesaplanması durumunda bir kişi yılda 260 gün çalışıyor. Kadın ve erkek ücret farkı oranının bu sayıyla çarpılmasıyla elde edilen sayı "Eşit İşe Eşit Ücret" gününü ortaya koyuyor. Dünya Bankası raporuna göre Türkiye'de bu fark ortalama yüzde 20.
Son Dakika › Güncel › Alkoçlar da 'Eşit İşe Eşit Ücret' Dedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?