Denizli'de bulunan Akil Adamlar Heyeti'nin Ege Grubu, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dinleyerek, soruları cevaplandırdı.
Akil İnsanlar Ege Heyeti'nin Denizli görüşmeleri, ilk oturumda düşük katılımla başladı.
Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya; Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hasan Karakaya, Fadime Özkan ve Fuat Keyman katıldı. 50 kuruluşun davet edildiği toplantıya 10 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılarak, süreçle ilgili düşüncelerini anlattı.
Basının görüntü almasına izin verilmediği toplantıda konuşan Arzuhan Doğan Yalçındağ, kardeşlik duygusunu yakalamak için yola çıktıklarını belirterek, "Umutla iyi niyetle yola çıktık. 30 yıldır yaşadığımız kanlar duracak, milli birlik ve beraberliğimiz güçlenecekse, kardeşlik duygularımızı yakalayacağız. Yeniden bu umutla yola çıktık. Başarıya ulaşmak bu süreçleri doğru uygulamaktan geçiyor" diye konuştu.
Avni Özgürel ise, amaçlarının Türkiye'de birlik ve beraberliğin yeniden oluşması ve barışın kurulması olduğunu söyledi. Özgürel, "Bu sürecin başarılı olması için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Bu sürecin birçok riski de var. Bu süreçte bir aksilik olursa
Başbakan'ın siyasi hayatının sonu olur. Öyle Başbakan'ın başkanlık hayaliyle gireceği bir olay değil. Geri dönüşü olmayan bir yoldayız. Örgütün de bu noktadan sonra silaha sarılması kolay değil. İnşallah kötü beklentiler boşa çıkar. Bu süreç kimsenin kanının akmadığı bir şekilde noktalanır" ifadelerini kullandı.
Fuat Keyman da, süreçle ilgili bazı kaygılar olduğunu söyleyerek, "Yavaş yavaş bu bilgi kirlenmeleri ortadan kalksın. 'AK Parti anayasası', 'Öcalan anayasası' var diye bir şey yok. Bu kanın durması çok önemli. Bu grubun temel misyonu bunu sizlerle paylaşmak ve sizi dinlemektir. Üç, dört aydır ölümler, şehitler, acılar yok. Türkiye daha iyiye doğru gidiyor. Önemli olan, bu süreç başarıya giderse, silahlar susarsa, birlikteliğimiz çok daha güçlenecektir" şeklinde konuştu.
Fadime Özkan ise, Türkiye'nin 40 bin insanını kaybettiğini ve büyük acılar yaşandığını kaydetti. Özkan, 30 yıllık terörle mücadele konusunda bir yere gelindiğini, bunun devletin ortak aklının tezahürü olduğunu ifade ederek, "Bugün artık terör örgütünün silah bırakması, Türkiye'nin ortak kanaati. Hiç kimse terörün devam etmesini istemiyor. Fırsatın heba edilmemesi gerekiyor. Süreç olgunlaştı. Şehitlerimizin hatırasına halel getirecek hiçbir şey yapmayacağız diye ısrarla vurguluyor Başbakan. Devletin başka yetkilileri de söylüyor. Süreci hepimiz takip edeceğiz" dedi.
Toplantıya katılanlar, süreç konusunda Akil Adamlar heyetinin tarihi bir görev üstlendiğini vurgulayarak, sürecin devam etmesini istedi. - DENİZLİ
Son Dakika › Güncel › Akil Adamlar Denizli'de Sivil Toplum Örgütlerini Dinledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?