Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) arasında, üniversite bünyesinde kurulan Prof. Dr. Sadettin Güner Yakıt Uygulama Araştırma Merkezi'nde akaryakıt ürünlerinin analizine yönelik protokol imzalandı.
EPDK ile Nisan 2007'de yapılan bir protokol ile KTÜ'de akaryakıt ürünlerinin analiz edilebileceği bir akredite laboratuvar kurulması kararlaştırıldı. KTÜ Prof.Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kuruluşunun tamamlanması nedeniyle de bugün KTÜ ile EPDK arasında bir ek protokol daha imzalandı ve ölçümlerin burada yapılması karara bağlandı.
YÜKSEK KALİTEDE HİZMET
KTÜ Senato Salonu'nda düzenlenen törene EPDK Başkanı Hasan Köktaş, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, EPDK Yönetim kurulu üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Özen, protokol ile ülkeye yüksek kalitede hizmet sunacaklarının altını çizerek, "Bu protokol ve hizmet alımı gereği, akaryakıt ürünlerinin kalite takibi ve ulusal marker ölçümleri artık bundan sonra merkezimizde yapılacak. Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi, petrol ve enerji zenginliğinin araştırılmasında önemli bir rol oynayacak. Merkezin sadece akaryakıt ürünleri analizinin yapıldığı bir laboratuvar değil, aynı zamanda AR-GE yapan, proje üreten ve hatta Karadeniz'in petrol ve enerji zenginliğinin araştırılması noktasında dinamik bir rol oynayan kurum olmasını hedefliyoruz" dedi.
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DE KATILACAK
EPDK Başkanı Hasan Köktaş da, 2007 yılında başlanan işbirliğinin bugün itibariyle sonuçlanarak hayata geçtiğini söyledi ve EPDK'nın sadece akaryakıt piyasasını değil aynı zamanda elektrik, doğalgaz ve LPG piyasasını hem düzenleyip hem de denetlediğini hatırlattı. Köktaş, "Akaryakıt piyasasını denetimi, hem mevzuat hem de bu piyasada olmanın gereği olarak bize çok ciddi bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluktan ötürü öncelikle yapmamız gereken işlerden biri dolaşımdaki akaryakıtın nitelikli olmasını, standartlara uygun olarak satılmasını sağlamaktır. Görevimiz, aynı zamanda devletimizin vergi zayiini önlemek, tüketicimizin memnuniyetini artırmak, tüketicimize kaliteli, nitelikli bir ürünü sunmaktır. TÜBİTAK ve ODTÜ ile yapılan işbirliğine bundan sonra KTÜ' de eklendi. Malatya İnönü Üniversitesi de bu ortak çalışmaya dördüncü kuruluş olarak katılacak" diye konuştu.
EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen konuşmaların ardından hazırlanın protokolü imzaladı ve daha sonra da Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni gezdi.
EPDK'nın desteği ile kurulan Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde benzin, gazyağı, nafta, motorin, fuel-oil, biyodizel, otobiyodizel, jet yakıtı ve denizcilik yakıtları olmak üzere dokuz ürünün analiz edilip akredite raporlarının düzenleneceği öğrenildi. - Trabzon
Son Dakika › Güncel › Akaryakıt Ürünleri Artık Ktü'de de Analiz Edilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?