Selçuk Yaşar Kampusu'ndaki geceye, akademisyenler, öğrenciler, otizmli çocukların aileleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu'nun, Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) işbirliğiyle, düzenlediği gecede, sunuculuğu Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz yaptı. Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Sencer Yeralan, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Özgen, YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, The Nihavend Grubu'yla Prof. Dr. Recep Meriç, Prof. Dr. Edip Teker, Dr. Seda Genç ve YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu Eğitmeni Zafer Gülenç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz ile okutmanlar Sefa Kırlı ve Elif Kabo da söyledikleri türkülerden Türk Sanat Müziği'ne, rocktan popa kadar çeşitli şarkılarla dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.
İzot 54. konserini verdi
Tamamı 5 ile 21 yaş arasındaki otizmli çocuklardan oluşan Orçun Berrakçay yönetimindeki İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) da gecede sahne aldı. Kurulduğundan bu yana 54. konserine çıkan koro, eğlenceli şarkılarla dinleyicileri coşturdu ve büyük alkış aldı. Piyano, gitar, davul çalıp şarkı söyleyen otizmli çocuklardan ikisinin üniversite eğitimi aldığını belirten Orçun Berrakçay, "İki üniversiteli öğrencimiz de Yaşar Üniversitesi'nde okuyor. Ayrıca koromuzun birçok elemanı da aynı zamanda YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu'nun öğrencileri" dedi.
Üniversitede 7 otizmli
Topluluk olarak bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Berk Özşenoğulları, "Üniversitemizde 7 otizmli arkadaşımız okuyor. Nisan ayı bildiğiniz gibi otizm farkındalık ayı. Biz de otizmin hala farkında olmayan insanlarda farkındalık oluşturmak, otizmin hastalık değil farklılık olduğunu göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Hocalarımız da bizi kırmadı ve sahneye çıkarak projemize destek verdi. Hem hocalarımızın hem de İZOT'un performansıyla çok keyifli bir gece yaşadık" diye konuştu.
ODER Başkanı Ergin Güngör ise "Bu gece benim için daha da anlamlı. Oğlum üniversite eğitimi alabilen az sayıdaki otizmli bireylerden bir tanesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi. Aynı zamanda İZOT'ta da yer alıyor. 7 otizmli öğrencinin eğitim gördüğü bu üniversitedeki farkındalığın tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyorum. Çünkü 0-18 yaş arasındaki 350 binden fazla otizmli çocuk ve gencimizin sadece 26 bin 586'sının okullaşabilmiş ve eğitime ulaşabilmiş olması gibi bir tablo var karşımızda. Üniversite eğitimi alabilen ise 51 gencimiz var. Toplam nüfus içerisinde de 1 milyon 150 bine yakın otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bu durumdan etkilenen aile ferdi sayısı da 4.5 milyona ulaşıyor" dedi.
Son Dakika › Güncel › Akademisyenler Otizmli Çocuklar İçin Söyledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?