Kavga ve şiddet haberleriyle adından sıkça söz ettiren Adana Adliyesi, bu kez hakimlerin sanatsal çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Eski Adliye Binası'nda düzenlenen "Adliye Adana'ya renk katıyor" isimli etkinlikte, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu işbirliğiyle hazırlanan fotoğraf sergisi sunumu ve kısa film gösterimi yapıldı.
Medyadaki kavga ve şiddet haberleriyle ün salmış Adana Adliyesi, sadece adli olaylarla değil, sanatsal faaliyetlerle de adından söz ettirebilmek için "Adliye Adana'ya renk katıyor" isimli bir etkinliğe ev sahipliği. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte sunulan "Doğanın Renkleri" adlı fotoğraf sergisinde hakimler Erdem Şimşek, Vahit Baltacı ve Sinan Sivri'nin çalışmaları yer aldı, Hakim Baltacı'nın, alzheimer hastalığında farkındalığı artırmak için hazırladığı "Ceviz" adlı kısa filmin gösterime sunuldu. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusu Haluk Uygur ile Nazan Gökkaya'nın hapishanelerde çektiği fotoğraflarla oluşturulan "Tespihsiz Hapishaneler" adlı fotoğrafik gösteri de sanatseverlerle buluştu.
Etkinlikte konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana'ya ait güzellikleri hep beraber ortaya çıkarmak için işbirliği halinde çalışıp Adana adına güzel işler çıkarılacağına dair en küçük endişelerinin olmadığını belirtti. Yeldan, "Adana ismi etrafında hep birlikte birleşeceğiz ve Adana'nın güzelliklerini hep beraber yaşayacağız" dedi.
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu kurucusu ve etkinliğin sanat danışmanı Dr. Haluk Uygur ise Adana'yı çok seven ve gönül vermiş herkesin hayalinin aslında diğer hiçbir adliyeden farklı olmayan ve belki diğerlerinden daha iyi, disiplinli çalışan Adliyesi'nin kavgalarla anılır olduğunu hatırlatarak, "Biz o zaman dedik ki sanatçılar gitsek oraya da bir sergi açsak, gazeteci arkadaşlarımız bunu tüm Türkiye'ye hatta Dünya'ya duyursa bu kez de sergi için bir araya geldiler deseler diye hayal kurardık. Şükür ki bugün onu da sağladık. Daha ne diyebilirim ki? Adana'yı çok seviyorum ve birçok seven insanın burada olduğunu biliyorum. Böyle bir zenginliğin 10-15 sene içerisinde Türkiye'nin en büyük değeri olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da etkinlikte emeği bulunan sanatçı hakimleri kutlayarak, "Adana'nın böyle güzel vesilelerle kamuoyunda gündeme gelmesi bizim de en büyük dileğimiz. Bu konuda sanatla, kültürle uğraşan herkese her zaman, her vesileyle katkı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Milli Mensucat yerine yapılacak Türkiye'de bir eşi olmayan Müze Kompleksi Projesi'nden bahseden Vali Coş, "İnşallah hepimizin katkısıyla, Adanalılar'ın gönül destekleriyle Adana'daki kültür ve sanat iklimini ne kadar geliştirebilirsek Adana için de, ülkemiz için de iyi olacaktır. Kültür ve sanat, büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi hayat damarımızdan birisidir. O damarımızı, en güçlü şekilde varlığını korumak için hepimizin sanata ve sanatçıya, kültür faaliyetlerine destek olmamız lazım" dedi.
"Doğanın Renkleri" adlı fotoğraf sergisinde yer alan bir kısım fotoğraflar Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Doğa Grubu'nun yaklaşık 3 yıllık makro fotoğraf çalışmasının ürünü. Doğa Grubu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinden Mersin'in Mut ilçesine kadar Torosları karış karış gezerek, Torosların endemik çiçeklerini fotoğrafladı. Grup, 2018 tarihine kadar Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde bir bitki müzesi oluşturmayı hedefliyor. "Tespihsiz Hapishaneler II" adlı fotoğrafik gösteride ise Adalet Bakanlığı'ndan alınan izinle Dr. Haluk Uygur ile Nazan Gökkaya'nın hapishanelerde çektikleri fotoğraflar yer alıyor.
Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra tüm Adana protokolü ve davetli katıldı. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Adliye Adana'ya Renk Kattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?