Adana Çiçekçiler Odası Başkanı Süleyman Oğuz, aşırı soğuklar nedeniyle birçok kentteki çiçek seralarını don vurduğunu, bu yüzden 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gül sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi.
Adana ve Mersin'deki çiçek üreticilerinin soğuktan etkilenmemek için seralarda 24 saat kalorifer yaktığını belirten Oda Başkanı Süleyman Oğuz, Çukurova'nın iklim açısından şanslı olduğunu belirtti. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün sembolünün gül olduğuna dikkat çeken Oğuz, "Antalya ve İzmir'deki çiçek seralarını don vurdu. Biz özellikle güllerimizi korumak için çalışma yaptık. Ayrıca bölgemiz soğuktan çok fazla etkilenmediği için biraz rahatız. 14 Şubat Sevgililer Günü, gül ile anılır. Bu yüzden 14 Şubat'ta çiçek satışlarından umutluyuz" dedi.
Soğuk yüzünden bazı bölgelerde tomurcuk dahi açmayan gülün yurt dışından da ithal edilmeye başlandığını belirten Oğuz şöyle konuştu:
"Sevgililer günü beklediğimiz özel günlerden birisi. Bir çiçekçiler beklenti içindeyiz. 'Seni seviyorum' demenin en kolay yolu sevgiliye verilecek gülden geçiyor. 14 Şubat'ta genelde gül satılıyor. Ancak olumsuz hava şartları, gül üretimini vurdu. Ama Adana ve Mersin'de gül üretimi olması, üreticinin fedakarlık göstermesi piyasayı rahatlatacak. Ayrıca Ekvator, Kolombiya, Hollanda ve Kenya'dan da ithal güller gelmeye başladı. Zaten ithal edilmezse Adana ve Mersin'deki güller, Türkiye'ye yetmeyecektir."
Çiçek üreticisi Osman Doğan ise bu yıl gülün çok maliyetli yetiştiğini, bunun da fiyatlara yansıyacağını vurguladı. Hava şartlarının ağır geçtiğini belirten Doğan, "Gül üreticisi bu yıl soğuklar yüzünden zor durumda kaldı. Çukurova üreticisi olarak Adana ve Mersin'de biz gül yetiştirmeye çalışıyoruz. Çiçeklerimiz donmasın diye seralarımızda gece ve gündüz çok kömür yaktık. Zaten, soğuğun vurduğu İzmir ve Antalya'da gül kalmadı" dedi. - Adana
Son Dakika › Güncel › Adanalı Çiçekçilerde 'Gül' Sancısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?