Adana'da bir otomobilde roketatar ve mühimmatı bulunmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 9'u tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan Şeyh Davut Kızıldağ, Fehim Demirbağ, Abdullah Arslan, Ali Akman, Musa Kurt ve Hasan Akman ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu Fatma Oran ve yeğeni Dilara Oran ile başka bir kentte olan tutuksuz sanık Hasan Sağlam ise SEGBİS'le duruşmaya katıldı. Diğer iki sanığın ise duruşmaya katılmak istemediklerini belirttiği bildirildi.
"Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması, terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından yirmi sekizer yıla kadar hapis cezaları istenen sanıklardan araç sürücüsü Abdullah Arslan savunmasında, içinde roketatar olduğunu bilmediği kutuları Mardin Kızıltepe'de "Hacı" lakaplı M.A'nın kendisinden bin dolar karşılığında İstanbul'a götürmesini istediğini söyledi.
Arslan, hem İstanbul'u gezmek hem de iş yapmak için bu yükleri aldığını ileri sürerek, "Bu kutuların içinde roketatar olduğunu bilmiyordum. Sigara olduğunu sanıyordum. Örgütle bağım yoktur. Roketatar olduğunu bilseydim almazdım." dedi.
Sanıklardan Fatma Oran, daha önceden tanıdığı Arslan'ın isteği üzerine yeğeni Dilara Oran ile İstanbul'a gitmek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Postayla gelen gelinliğimin astarı kısa çıktı. Bu gelinliği ablam vasıtasıyla İstanbul'daki gelinlikçiye gönderdim. Ben ve yeğenim de alışveriş ve gelinlik işini halletmek için gidiyorduk. Adana'ya geldiğimizde polis aracı durdurdu. Bize araçta mühimmat olduğunu söylediler. Emniyete gittiğimizde araçta roketatar olduğunu öğrendim. Bizim haberimiz yoktu." diye konuştu.
Dilara Oran da araçta roketatar bulunduğuyla ilgili bilgisinin olmadığını, gelinlikte çıkan sorunu halletmek ve alışveriş yapmak için İstanbul'a gittiklerini öne sürdü.
Aracın sahibi Hasan Sağlam ise otomobil alım satımı yaptığını, aracını olaydan 2 ay önce başka birine sattığını belirterek ruhsatı devretmediğinden aracın sahibi olarak gözüktüğünü, olayla ilgisinin bulunmadığını iddia etti.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Kızıldağ, Demirbağ ve Ali Akman'ı adli kontrol şartıyla tahliye etti. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 15 Aralık'a erteledi.
İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, yapılan aramalarda RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan bir aparat ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul, Antalya ve İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 11 kişi yakalanmış, roketatarları araca yüklediği iddia edilen M.A. hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Son Dakika › Güncel › Adana'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?