Bilim ve teknoloji alanındaki son yeniliklerin konuşulduğu ve 83 ülkeden 323 bilim insanının katıldığı 'Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı' İstanbul'da yapıldı. Maltepe Üniversitesi Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin düzenlediği ve Cumhurbaşkanı tarafından açılan, Hasan Celal Güzel'in başkanlık ettiği konferansta bilim ve teknoloji alanındaki son yenilikler konuşuldu. Toplantıda; farklı alanlarda çalışmaları ile yeniliklere imza atmış bilim insanları; öğrenci, araştırmacı ve hekimlerle bir araya geldiler. Konuşmacılar arasında; yurtiçinde ve yurtdışında tıp alanında önemli başarılara imza atmış üç Türk bilim kadını da vardı. Bunlar arasında 10 Türk kadını arasında gösterilen Drexel Üniversitesi'nden Prof. Dr. Banu Onaral, Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş ve Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmakta olan Gözde Durmuş da bulunuyor.
Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş kanser araştırmalarına çok emekler ve paralar harcanmasına rağmen henüz istenilen düzeye gelinemediğini belirterek sözlerine başladı. Kanserle savaşta ortaya konulan umut verici 3 yeni stratejiden bahsetti. İlki kanser kök hücrelerini hedefleyen tedaviler, ikincisi Kanserli bir hücrenin yeniden normal bir hücre gibi davranmasının uyarılması (differensiyasyon) alanındaki çalışmalar ve son olarak kanserli hücrelerin kaybetmiş olduğu kontrollü hücre ölümü mekanizmalarını yeniden kazanmaları için yapılan çalışmalar. Prof. Dr. Aktaş; bu üç farklı alanda tüm dünyada ve Maltepe Üniversitesi'ndeki kendi laboratuvarlarında devam eden araştırmaları da özetledi.
Katılımcılar; Türk kadınlarının tıp alanındaki yenilikçi çalışmalarından dolayı mutlu oldukarını söylediler. Davetli 323 bilim insanının çalışmalarını içeren makaleler Yeni Türkiye Dergisi özel sayısında yayımlanacak.
Son Dakika › Güncel › 83 Ülkeden Bilim İnsanları İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?