76'lık Dedenin Yılan Kabağı Tutkusu - Son Dakika
Güncel

76'lık Dedenin Yılan Kabağı Tutkusu

76\'lık Dedenin Yılan Kabağı Tutkusu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Şaban Tosun’un evinin bahçesinde yetiştirdiği yılan görünümündeki kabak, görenleri şaşırtıyor.

18.08.2015 13:40

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Şaban Tosun'un evinin bahçesinde yetiştirdiği yılan görünümündeki kabak, görenleri şaşırtıyor.

Ayan Mahallesi 4 Eylül Caddesi'nde ikamet eden Şaban Tosun'a ait evin bahçesinde yetiştirilen yılan kabağı görenleri hem kokutuyor, hem de ilgisini çekiyor. Görünümü ve tadı nedeniyle çok sayıda yılan kabağı yetiştiren Şaban Tosun, yılan kabağının kendisinde bir tutku haline geldiğini söyledi. Tosun, "Evimin bahçesi geniş. Burada kendi sebzelerimizi yetiştiriyoruz. Özellikle eskilerden kalma yerli börülce, domates, yılan kabağı tohumlarını her yıl alıyorum. Bu tohumları da sezon başlandığında evimin bahçesini dikerek, doğal sebzelerimizi yetiştiriyoruz. " dedi. Yılan kabağını yıllardır evin bahçesinde yetiştirdiğini ve görenlerin de dikkatini çektiğini anlatan Tosun, "Evin önündeki çardağımda çeşitli üzüm türleri var. Bunların arasında yılan kabakları da yetiştiriyorum. Yılan kabaklarının aşağıya doğru sarkması hoş bir görüntüye sebep oluyor. Bunların altında oturup günün yorgunluğunu üzerimden atıyorum. Kabakların uzunluğu 100-120 santimetreyi buluyor. Bu kabakları ilk defa görenler biraz ürperebilir fakat alışıldığı zaman hem tadı hem de görünümü açısından çok güzel kabaklardır. Yılan kabağını yörede benden başka yetiştiren neredeyse yok. Süs olarak değerlendiği gibi ucundan keserek dolması da yapılabiliyor. Kesilen bölüm kendiliğinden kabuk bağlıyor. İleri ki günlerde tekrar uzama yapabiliyor" diye konuştu.

YILAN KABAĞI HAKKINDA BİLGİ

Yılan kabağı tek mevsimliktir. 120 santimetreye kadar büyüyebilen meyveler veren, yetiştirmesi kolay ve zevkli bir su kabağı çeşididir. Tohumları 10-20 gün arasında filizlenmeye başlar, 100-120 günde meyveler toplanabilir büyüklüğe ulaşırlar. Bol güneş alan, verimli topraklarda en iyi sonucu verirler. Çit üzerinde, asmalıkta ya da yerde büyütebileceğiniz bitkinin boyu 3 metreye kadar ulaşabilir. Pürüzsüz yüzeyleri ve görsel güzellikleri ile cilalanmaya, boyanmaya uygundur. Meyveler tam olgunluğa eriştikten sonra toplanmalı, serin, kuru bir yerde kurumaya bırakılmalıdır. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 76'lık Dedenin Yılan Kabağı Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement