Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan 400 yataklı binası, hizmete girmeden sular altında kaldı.
Sakarya'da Cumartesi günü şehri etkisi altına şiddetli sağanak yağış sonrası Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan 400 yataklı binasını su bastı. Binanın zemin katındaki çok sayıda odayı su basarken, bazı elektronik cihazlar çöken alçıpan tavanların altında kaldı.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, su baskınından dolayı tıbbi cihazların hiçbirine zarar gelmediğini söyledi.
Dilek, "Cihazları birkaç gün sonra bodrum katına indirecektik. Eğer bu baskın Cumartesi değil de birkaç gün sonra olsa milyonlarca liralık tıbbi cihazlarımız heba olacaktı. Bodrum katımız laboratuarların kalbinin bulunduğu alan. Burada ayrıca Tomografi cihazımız olacaktı. Bilgi işlem server'ı da yine bu katta. Ancak hiçbirini henüz monte etmediğimiz için büyük bir faciayı ucuz atlattık" dedi.
Dilek ayrıca SASKİ'nin özverili bir şekilde hastanede çalışma yaparak suyun kısa süre içerisinde tahliye edilmesine olanak sağladığını vurgulayarak, sorunun tekrarlanmaması için arızanın kaynağının tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, su baskınının nasıl olduğu konusunda araştırma başlattıklarını ifade ederek, Cumartesi günü sular altında kalan acil servis bölümünde daha önce böyle bir sorun yaşadıklarını ancak bununda kendileri ile alakalı olmadığını söyledi.
Binada yaşanan su baskınının ardından sadece müteahhit firmanın zararının olduğu kaydedildi. Zeminde bulunan su tahliye edilirken, temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları da tamamlandı.
Hastane inşaatında çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir mühendis ise, yaşanan su baskınını şu sözlerle açıkladı:
"Hastane kanalizasyon sistemi SASKİ'nin sistemine bağlanıyor. Yoldaki su seviyesi su giderlerinin yetersizliğinden ötürü, hastanenin su seviyesini geçiyor. SASKİ'nin altyapı sistemi 600'lük hatlarla sağlanmaktadır. Hastanenin dışarıya su atık sistemi 400'lük sistemle bağlıdır. Normal şartlarda kesinlikle böyle bir durum yaşanamaz. Hastane sisteminde Çek- Valf sistemi bulunmaktadır. Yalnız bu Çek- Valf sistemi, dışarıdan değil, içeriden gelen su durumunu ayarlar. Yalnız dışarıdan kanalların yoğun su altında yetersiz kalması nedeniyle Çek- Valf'in etrafı mil ve pislikle dolmuştur. Hastanenin tesisat boruları yukarıdan aşağıya gelen su yoğunluğuna göre ayarlanmıştır. Bunun neticesinde ise hastane bağlantılarına doğru dışarıdaki su basınç yapmıştır. Yağmurun hastaneye her hangi bir bölgesinden sızıntı yaşanmamıştır. Tamamen SASKİ' nin altyapı sistemi hastane atık sistemine doğru baskı yapmış ve zemin kata maalesef hasar vermiştir." - SAKARYA
Son Dakika › Güncel › 400 Yataklı Hastane Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?