Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 35. kez kapılarını açtı. Bu yıl ana teması 'Felsefe ve İnsan', onur yazarının Prof. Dr. İoanna Kuçuradionur, onur konuğunun ülkenin ise Almanya olduğu kitap fuarına başta öğrenciler olmak üzere okurlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen '35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı' ve '26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı' Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.
800 YAYINEVİ KATILIYOR
Fuara bu yıl, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.
İLK GÜNDEN YOĞUN İLGİ
Okurlar, Avrupa'nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Okulların düzenlediği etkinliklerin yanı sıra diğer okurların ilgisi yoğun oldu. Ayrıca şehir dışından katılan okurlar dikkat çekti.
KIZININ OKULUYLA ÇORLU'DAN GELDİ
Fuara Çorlu'dan kızıyla birlikte gelen Bilkay Kılıçaslan, ilk gün katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızının okuluyla birlikte geldiklerini belirten Kılıçaslan, "Çocuklarımızın öğretmeni çok güzel bir gezi düzenledi. İlkokul 4. sınıf öğrencileriyle toplu olarak geldik. Hem çocuklar buranın havasını almış oluyor hem de göre göre okuma alışkanlıkları ediniyorlar. Ayrıca ilgi alanlarını da belirleyebiliyorlar. Kitapları imzalatmaları çocuklar için çok önemli. Kitap çok önemli ama çocuklar için daha önemli. Çocuklarımız fuarda kitapları görerek tanıyorlar. Fuarda her çeşit yayınevinden kitapları bulma imkanı var" diye konuştu.
"KİTAPLARIMIZI İMZALATABİLİYORUZ"
Bengü Serin adlı bir öğrenci ise kitap fuarlarının avantajları anlattı. Serin, "Bir kere kitaplar daha indirimli oluyor. İnternette kitap bloglarımız var. Orada tanıştığımız arkadaşlar ile burada buluşuyoruz. Ayrıca kitaplarımızı imzalatabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
ONUR KONUĞU ALMANYA
Bu yıl, İstanbul Kitap Fuarı'na onur konuğu ülke olan Almanya'dan 28 yayınevi katılırken, fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecekler. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak.
Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.
ANA TEMA; FELSEFE VE İNSAN
Ana temanın 'Felsefe ve İnsan', onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması 'Umulmadık Topraklar' olan ARTİST 2016/ 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.
GİRİŞ 5 TL
Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL'dir.
- İstanbul
Son Dakika › Güncel › 35.uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?