Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 3. Ankara Marka Festivali kapsamında verilen "Ankara'ya Değer Katanlar" ve "Ankara'nın En Değerli Markaları" ödülleri sahiplerini buldu.
ATO'nun bu yıl üçüncü kez organize ettiği Ankara Marka Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen gala yemeğine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, ATO Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Festivali kapsamında verilen "Ankara'ya Değer Katanlar" ve "Ankara'nın En Değerli Markaları" ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, ATO'nun hizmet kapasitesini devamlı geliştirdiğini ifade ederek üyelerine en iyi, en kaliteli hizmeti sunduğunu belirtti.
Hisarcıklıoğlu, Ankara Marka Festivali'nin bir vizyon işi olduğuna dikkati çekerek bu organizasyonun ATO'nun dünyadaki gelişmeleri takip ettiğinin en güzel işareti olduğunu söyledi.
Bu çağda zenginleşmenin üç yolu bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Ürününü marka yapacaksın, şehrini marka yapacaksın ve olmazsa olmazı ülkeni marka yapacaksın." dedi.
Hisarcıklıoğlu, markanın, "güven" ve "zihinlerde kalan itibarlı algı" demek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Markalar o kadar büyük güç haline geldi ki dünyanın en büyük 10 markasının toplam değeri 800 milyar doları geçti. Neredeyse Türkiye'nin milli geliri kadar, yani 10 marka, 1 Türkiye. Artık dünyada sadece ülkeler veya şirketler, rekabet etmiyor. Şehirler de birbiriyle rekabet halinde. Dünyada giderek artan biçimde, 'marka şehirler' trendi başladı. Eskiden Ankara denince aklımıza 'memur şehri' gelirdi. Bu algıyı bir ölçüde değiştirmeyi başardık. Artık çok güzel üniversitelerimiz, Ar-Ge merkezlerimiz, hastanelerimiz var. Yüksek teknoloji üretiminde Türkiye'de bir numarada Ankara oturuyor. Öte yandan Ankara Ticaret Odamızın girişimleriyle, Ankaralı girişimcilerimiz, markalaşma yolunda önemli mesafe aldı. Son 5 yılda Ankara'da 26 bin 600 marka tescili oldu."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan istihdam seferberliğiyle istihdam sayısını artırma noktasında tarihi rakamlara ulaşıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Ankara Ticaret Odamız da, burada en başarılılar arasında yer aldı ve bizlerin göğsünü kabarttı. İnşallah el birliğiyle bu güzel performansı devam ettireceğiz. Ankara'nın marka değerini de birlikte yükselteceğiz." dedi.
"Yurtdışına direk uçuşlar artırılmalı"
ATO Başkanı Baran da bu yıl festivali 21 bin civarında katılımcının takip ettiğine dikkati çekerek bu festivalin Ankara'nın markalaşması yolunda çok önemli olduğunu anlattı.
Türkiye'de katma değerli üretimin artması gerektiğinin altını çizen Baran, Türkiye'deki en büyük 30 marka bir arada düşünüldüğünde 28 milyar dolarlık bir değere ulaştığını, bu rakamın artırılması gerektiğini vurguladı.
Baran, Ankara'nın savunma sanayi, havacılık sanayi, kongre ve fuar turizmi ile sağlık turizminde büyük potansiyeli bulunduğuna dikkati çekerek bu potansiyelden daha fazla yararlanabilmek için yurtdışına direk uçuşların da artırılması gerektiğini bildirdi.
Ankara'nın teknokent ve araştırma geliştirme merkezleri anlamında bir üs olması gerektiğine işaret eden Baran, bu anlamda marka olması için bütün paydaşların bir araya gelerek çalışmasının önemine işaret etti.
Törende, "Ankara'ya Değer Katanlar" kategorisinde Anıtkabir, Hamamönü, Gençlik Parkı, Kuğulu Park gibi yapılar, "Ankara'nın En Değerli Markaları" kategorisinde de Bağdat Baharat, Erkunt Traktör, İşbir, Teleses, Mesa, Lazzoni Mobilya, Tepe Home gibi markalar ödüle layık görüldü.
Öte yandan Hisarcıklıoğlu'na da "Ankara'ya Değer Katanlar" ödülü takdim edildi.
Son Dakika › Güncel › 3. Ankara Marka Festivali Gala Yemeği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?