Antalya'da 12'şer katlı iki bloktan oluşan 98 daireli sitenin iki asansörünün beyin kartlarının mantolama borcu nedeniyle haczedilmesinin ardından yaklaşık 300 site sakininin mağduriyeti devam ediyor. Asansörü çalışmayan binalarda yaşayan yaşlı, hamile ve hastalar merdivenlerden çıkarak güçlükle evlerine ulaşabiliyor.
Antalya'nın Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi'ndeki 2 bloklu 12'şer katlı bir sitede iddiaya göre kooperatif olan site yönetiminin aldığı kararla mantolama işlemi gerçekleştirildi. Mantolama maliyeti olduğu ileri sürülen 352 bin liralık borcun ödenmediğini iddia eden firma, icra kanalıyla sitedeki iki apartmanın asansörlerinin beyin kartlarını borç karşılığı haczettirdi. Avukatları aracılığıyla haciz kararına itiraz eden site sakinleri kendilerini sevindirecek bir haber bekliyor. Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı iki blokta en büyük sorunu üst katlarda yaşayan aileler çekiyor. Hasta, yaşlı ve hamile kadınlar dairelerine girip çıkmada büyün sorun yaşıyor. Hastaların eve mahkum olduğu, hamile kadınların büyük zorluk çektiği sitede sakinler mağduriyet yaşıyor.
"Hasta eşim ve bana yürümek çok zor geliyor"
Apartman sakinlerinden 65 yaşındaki Lütfiye Sarıcan, 16 yıl önce satın aldığı dairesinde bitmeyen bir çilesinin olduğunu belirtti. 1 yıl su olmadan oturduğu binada şimdi de asansör sorunu yaşadıklarına vurgu yapa Sarıcan, "5'inci katta oturuyorum. Biz yönetim seçtik sorunlar çözülsün diye. Ama bir baktık ki şak diye asansörler kesildi. Eşim koah hastası, ben kalp hastasıyım. Çok mağduruz. Günde bir kere ancak bahçeye çıkabiliyoruz. Geriye çıkmamız çok zor oluyor. Bir yere gidemiyoruz. Durumumuz içler acısı, yorulduk. Allah rızası için bize yardım etsinler" dedi.
"Hamile eşime daha zor"
Mustafa-Pelin çifti yapılan işlerin hukuksuz olduğunu ve bina sakinlerini mağdur ettiğini dile getirdi.
Asansörlerin kesilmesiyle herkesin mağdur olduğunu belirten çift, "Eşim 7 aylık hamile. Bundan bir hafta önce iş göremezlik raporu aldı, işinden de oldu. Biz mağduruz. Eşim çalışmak zorunda. Alışveriş yapıyoruz, elimizde poşetlerle merdiven çıkmak bana zor olurken eşime daha da zor oluyor. Ne yapılması gerekirse yapılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Davanın sonucunu bekliyoruz"
Bina sakinlerinden Mehmet Arif Göğüş, kooperatif yönetiminin aldığı kararla mantoloma işlemi yaptığını söyledi. İşlemin doğru olmadığını ileri süren Göğüş, "En pahalı teklif yapıldı. İdare ödeme güçlüğü çekince bu sefer insanlara bir takım baskılar gelmeye başladı. Bununla ilgili olarak insanlara ek ödemeler getirildi. Yetmedi firmanın tuttuğu iskelelerle ilgili firma yöneticiyle birlikte hareket etti, bizlere baskı anlamına gelen bir geçersiz icra kararıyla hacze yöneldiler. 4 kat üstündeki bir binada hiçbir sebeple asansörlerin durdurulamayacağını kanunu var. Biz de karşı dava açtık. Bunun sonucu henüz alınmadı" diye konuştu.
"25 günlük sıkıntı"
Asansörlerin beyin denilen ana kartlarının haczedildiğini kaydeden Göğüş, "Yaşlılar, hamiler, hastalar yaklaşık 25 gündür sıkıntı çekiyor. Bu sıkıntının giderilmesi gerekiyor. Davalar hemen sonuçlanmıyor ve insanlar eziyet çekmeye devam ediyor. Bize yardımcı olsunlar" ifadelerine yer verdi.
"Asansör çilemiz oldu"
Cemile Başeğmezler, 7 senedir aynı binada oturduğunu belirterek, "Bu yönetici nedeniyle çile çekiyoruz. Çilemiz bitmiyor. Şimdi de 25 gündür asansör çilesi çekiyoruz. Kanser ve şeker hastasıyım bu eziyetlere katlanamıyorum. Asansörün kartlarını sökmüşler. Yöneticinin yaptığı işler hiç belli değil. Alışverişten geliyorum. 11'inci kata çıkacağım zar zor. Geri dava açtık ama her şey iyi sonuçlanır da biz de kurtuluruz. Bıktık" dedi. - ANTALYA
Son Dakika › Güncel › 12 Katlı Binada Asansör Çilesi Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?