Bursa'da sahte evraklarla kurduğu iddia edilen 'KLC' yatırım danışmanlığı şirketiyle 40 kişiden 1 milyon 452 bin 722 TL dolandırdığı iddia edilen Taha Kılıç (28) ve kendisine yardımcı oldukları iddia edilen tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
Farklı illerden Bursa'daki duruşmaya gelen 9 müşteki tüm birikimlerinin ellerinden alındığını söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi. ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Taha Kılıç borsa konusunda sadece iki ay eğitim aldığını açıkladı. Hakkında, toplam 293 yıla kadar hapis cezası istenen Kılıç'ın, Mayıs ayında gireceği açık öğretim sınavları için tahliye talebi kabul edilmezken, duruşmada hazır bulunan müştekiler ise, Kılıç'ın tutuklanmadan kısa süre önce bir dergide kapak olarak çıkan 'Görebilene gelecek çok parlak' başlıklı röportajını mahkemeye kanıt olarak sundu.
İstanbul'da öğretmenlik yapan Neslihan Balcı Eriş (36) ve eşi Orhan Eriş (36) Taha Kılıç'ın sahte evraklar düzenleyerek kurduğu yatırım danışmanlığı şirketi aracılığıyla kendilerini 429 bin lira dolandırdığını iddia ederek geçen yıl ağustos ayında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları soruşturma sonucu Taha Kılıç geçen aralık ayında gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.
SPK VE MERKEZ BANKASI DA ŞİKAYETÇİ
Aralarında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası'nın da bulunduğu 42 müştekinin yer aldığı soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda tutuklu sanık Taha Kılıç ile tutuksuz sanıklar Taha Kılıç'ın babası Fuat Kılıç (52) ile arkadaşları Okan Yılmaz (31) ve Safa Çağakan Ulusoy (27) hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Hazırlanan iddianemede Taha Kılıç hakkında 'Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Özel belgede sahtecilik' ile 'Sermaye piyasasında izinsiz faaliyette bulunmak' suçlarından toplam 293 yıl, S.Ç.U., O.Y. ve F.K. hakkında ise, 'Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve "Sermaye piyasasında izinsiz faaliyette bulunmak' suçlarından 21- 119 yıl arasında hapis cezası istendi.
DERGİYE KAPAK OLMUŞ
Sanıkların yargılanmasına dün başlandı. Duruşmaya, tutuklu Sanık Taha Kılıç ile babası Fuat Kılıç katılırken, tutuksuz iki sanık gelmedi. Mahkemede müşteki olarak hazır bulunan Neslihan Balcı Eriş ve eşi Orhan Eriş, Taha Kılıç'ın o dönemde bir magazin dergisinde kapak olarak yayınlanan ve Borsa konusunda açıklamalarda bulunduğu, 'Görebilene gelecek çok parlak' başlıklı röportajını içeren dergiyi mahkemeye kanıt olarak verdi.
LÜKS OTELDE, GÜLBEN ERGEN'Lİ TANITIM TOPLANTISI
Taha Kılıç ile internette tanıştıkları bir televizyon kanalında çalışan arkadaşlarının aracılığı ile birikimlerini değerlendirmek için görüştüklerini söyleyen Neslihan Balcı Eriş şunları anlattı:
"O arkadaşımızın aracılığı ile Taha Kılıç'la görüştük. Bize şirketinin SPK'dan onaylı olduğunu söyledi. Bizimle yatırım değerlendirme sözleşmesi yaptıktan sonra toplam 429 bin lirayı ona verdik. Yapılan sözleşmeye göre üç gün içerisinde istediğimiz taktirde paramızı geri alabilecektik. Bursa'da lüks bir otelde Gülben Ergen'in de katıldığı bir tanıtım toplantısı düzenledi. Gecede yaşadığımız bazı olumsuzluklar nedeniyle şüphendik ve paramızı geri istedik. Bize sistemden hemen çıkamayacağımızı söyledi.
Sahte belgelerle, paraya Merkez Bankası'nın geçici olarak bloke koyduğunu gösterdi. Daha sonra bizi arayan bir kişi, Taha Kılıç'ın dolandırıcı olduğunu söyledi. Biz de, şirket Bursa'da olduğu için burada savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Daha sonra bizim gibi onlarca kişinin şikayetçi olduğunu öğrendik."
'TUTUKLANDIĞIM İÇİN ÖDEME YAPAMADIM'
Duruşmadaki savunmasında asıl mesleğinin bilgisayar programcılığıı olduğunu söyleyen Taha Kılıç, şunları söyledi:
"Ben, borsa konusunda iki ay finans eğitimi aldım. Ayrıca, bir bilgisayar proğramı üzerine çalışma yapıyordum. Dolandırldığını söyleyen kişileri tanımam. Onlar bana geldiler, paralarının değerlendirilmesini istediler. Ben de, bankaların haberi olmadan düzenlediğim belgeleri onlara gösterip sözleşme yaptık. Bazı müşterilerimin parasını zamanında ödedim. Diğerlerine de verecektim. Ama tutuklandığım için bu ödemeleri yapamadım."
Kendisinin Anadolu Üniversitesi'nde açık öğretim öğrencisi olduğunu söyleyen Taha Kılıç, önümüzdeki günlerde yapılacak sınavlara katılmak ve mağdur olduğunu söyleyen kişilere ödeme yapması için tahliyesini talep etti.
Baba Fuat Kılıç'ın suçlamaları kabul etmediği duruşma ertelenirken, mahkeme heyeti sanığın tahliye istemini kabul etmedi.
Son Dakika › Güncel › 1.5 Milyon Liralık Dolandırıcılık - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?