Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Göksu Havzası'nda yürüttüğü çalışmalarla yamaç arazilerinin modern sulamaya kavuştuğunu açıkladı. Yapılan proje ile bölgede yapılacak sulu tarımla ülke ekonomisine yıllık 130 milyon liralık katkı sağlanması hedefleniyor.
Karaman'ın Göksu havzasında yılda yaklaşık 15 bin ton zeytin üretimi gerçekleşiyor. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, zeytin hasadına katılarak desteklerini gösterdi. Göksu havzasının Anadolu topraklarındaki en bereketli yerlerden biri olduğunu belirten Vali Sarıibrahim, devletin çiftçilere her türlü desteği sağladığını ifade etti. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ise bölgede üretilen zeytinin Türkiye'nin en kaliteli zeytini olduğunu söyledi ve zeytin üretiminin hızla arttığını belirtti.
8 ana su havzasında 19 proje başlatıldı Çölleşmeye maruz kalan alanların rehabilitesi sağlanacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, çölleşmeyle mücadele, erozyonun...
Kurak geçen yaz ayı ve yoğun tarım sulamaları nedeniyle su seviyesinde ciddi düşüş yaşayan Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranı bölgenin aldığı son kar yağışlarıyla yüzde 50'ye yükseldi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim ve Güneysınır ilçelerinde 30 dekarlık alanda zeytin üretimi yapmak için çiftçiye yüzde 100 hibe desteğiyle zeytin fidanı desteğinde bulundu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü364 milyon m3 su depolama kapasitesine sahip olan Afşar Hadimi Barajı'nın derivasyon kapakları kapatılarak barajda su tutulmaya başlandı.
Konya'nın Hadim ilçesinde yeşil ve maviyi buluşturan doğal güzellikleriyle son yıllarda turistlerin uğrak noktası olan Göksu Şelalesi, eski günlere dönmek için yaz sezonunun açılmasını ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının son bulmasını bekliyor.
Konya'da Ağustos ayı içerisinde su tutan Bozkır Barajından sonra Afşar Barajında da su tutma hazırlıkları başladı.
Konya'da yer altı sularının kontrolsüz kullanımına ve bölgenin jeolojik yapısına bağlı olarak bugüne kadar farklı büyüklüklerde yaklaşık 360 obruk oluştu.
Konya'ya akacak olan 361 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olan Bozkır Barajı'nın derivasyon tüneli girişi kapatılarak su tutulmaya başlandı.
Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Mavi Tünel'den sonraki ikinci tüneli olan 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli'nde 4 bin 901 metre ilerleme sağlandı.
KARAMAN'da tarım sektöründe bugüne kadar buğday, arpa, mısır ile elma yetiştiriciliği ön planda olurken, son yıllarda çiftçilerin gözdesi ise zeytin üreticiliği oldu.
Karaman'da çiftçinin yeni gözdesi, zeytin üreticiliğiKaraman'da tarım sektöründe bugüne kadar buğday, arpa, mısır ile elma yetiştiriciliği ön planda olurken, son yıllarda çiftçilerin gözdesi ise zeytin üreticiliği oldu.
Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'na Göksu Havzası'ndan getirilen su toprakla buluşmaya başladı.
AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Çubuklu'da Ordu Mesudiye Çukurulan Mahallesi Derneği'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Konya Ovası Projesi (KOP) tamamlandığında Konya Ovası'nın suya hasretinin dineceğini belirterek, "Göksu Havzası'ndan Akdeniz'e boşa akan sular, Konya Kapalı Havzası'na aktarılacak.
DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, bugüne kadar gerçekleştirilen 207 proje ile 42 milyon kişiye Avrupa Birliği standartlarında 3.9 milyar metreküp içme ve kullanma suyu sağlandığını söyledi.
DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, İstanbul'un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak adına Melen Projesi'ni hayata geçirdiklerini, tamamlandığında mega kente yılda 1 milyar 77 milyon metreküp içme suyu sağlayacaklarını açıkladı.
Konya Tarım Fuarı açıldıKonya'da düzenlenen 20 ülkeden 427 firmanın katıldığı Tarım Faurı açıldı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.