Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: "Milli, Manevi Konular, Değerler Çocuklarımıza Verilmezse, İşte O... - Son Dakika
Genel

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: "Milli, Manevi Konular, Değerler Çocuklarımıza Verilmezse, İşte O...

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: "Milli, manevi konular, değerler çocuklarımıza verilmezse, işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz.

16.05.2017 17:29

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: "Milli, manevi konular, değerler çocuklarımıza verilmezse, işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz. Keza bunun en acı örneğini 15 Temmuz'da yaşadık"

KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Özel Mektebim Okulları'nın yeni yapılacak kampüsünün tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, "Milli, manevi konular, değerler çocuklarımıza verilmezse, işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz. Keza bunun en acı örneğini 15 Temmuz'da yaşadık" dedi.

Lüleburgaz'da bir otelde düzenlenen toplantıya, Ümit Kalko, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bekar ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

"4 okulun biri Türkiye'de özel okul olacak 10 yıl içinde"

Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimli toplumlarda yaşam kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Baktığınız zaman, eğitimli toplumlarda suç oranları düşüktür, eğitimli bir toplumda sağlık sorunları azdır, daha az sağlık sorunları yaşarlar, çünkü kendilerine dikkat ederler. Yine baktığınız zaman eğitimli bir toplumda trafik kazalarının sayısı çok azdır, çünkü herkes kurallara uyar. Dolayısıyla eğitimli toplumu düşündüğümüz zaman, sağlığımızdan, ekonomimizden, kalkınmamızdan birçok şeye katkısı var. Özel okullar bu eğitimin neresinde? Özel okullar söz konusu eğitimin kalitesini arttırmak için çok büyük emek sarf ediyorlar. Biliyorsunuz yıllardır ülkemizde bir kangren olan dershane krizinin artık okullara dönüşüyle beraber ve bu dönüşümün yatırım teşvikleriyle desteklenmesi ve bu okulların öğrenci destek mekanizmasıyla desteklenmesiyle bir yola girildi bu yolla beraber Türkiye'de yüzde 4'lerde olan özel okullaşma oranı yüzde 8,5-9'lara kadar gitti. Tabi Milli Eğitim Bakanlığımızın hedefi 2023 yılında yüzde 15'lere gitmesi. Ama benim şahsi öngörüm, girişimci bir toplum olduğumuz için yüzde 25'lere kadar gidebilecek bir potansiyeli ben görüyorum. Yani 4 okulun biri Türkiye'de özel okul olacak 10 yıl içinde. Bunun da şöyle bir artısı olacak, özel okullar performans odaklı, başarı odaklı, başarı olursa tercih edilebilir anlayışı olduğu için eğitimin kalitesini arttırmaya yönelecekler. Yakın bir zamanda artık özel okullar ile devlet okulları arasında tatlı bir rekabet başlayacağına inanıyorum. Artık o kadar güzel özel okullar açılmaya başlayacak ki, o kadar performans odaklı okullar açılmaya başlayacak ki, devletimizde okullar açarken daha güzel okullar açmaya başlayacak" dedi.

Mektebim Okulları hakkında bilgiler veren Ümit Kalko, "Mektebim okullarını açmaya karar verdiğimizde bir anayasa oluşturduk. Oluşturduğumuz anayasa 4 maddelik, birinci maddemiz, 'Bizler eğitim yatırımcısı olduğumuz sürece toplumumuzun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız'. Anayasamızın 2. maddesi 'Eğitimden kazandığımızı eğitime yatıracağız'. 3. Maddesi, 'Eğitim sektöründe kalıcı olduğumuz sürece başka hiçbir sektörde yatırımımız olmayacak' ve en güzel olanı 4. maddemizde 'Yukarıdaki ilk üç madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Mektebim vatansever bir okul. Akıl ve bilim yolundan giden bir okul. Atatürk'ün koyduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesini kendine hedef koymuş bir okul. Geleceğin büyüklerini şimdiden yetiştirdiğinin bilincinde olan bir okul. Bütün eğitim sistemlerinin kurgusunu bu çerçevede yapmış bir okul" diye konuştu.

"15 Temmuz darbesini yapanların hepsi eğitimli insanlardı"

Ümit Kalko konuşmasının devamında eğitimde en önemli unsurun çocuklara milli ve manevi duyguların kazandırılması olduğunu belirterek, "Ne kadar lüks okul yaparsanız yapın, içindeki eğitim sağlıklı olmadığı müddetçe bunların hiçbirisinin bir anlamı yok. Sadece eğitim verilirse ve milli, manevi konular, değerler çocuklarımıza verilmezse, işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz. Keza bunun en acı örneğini 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe kalkışmasında ne yazık ki hep beraber yaşadık gördük. Benim evimde İstanbul'da hava limanının hemen yanındaydı, o uçakların seslerini, o tankların sıktığı silahların seslerini hayatım boyunca unutmayacağım. 6 yaşında kızımın televizyon karşısında askerlerin vatandaşa sıktığını görünce 'baba bunlar bizim askerlerimiz değimli niye vatandaşa silah sıkıyorlar' sorusuna cevap veremediğimi hayatım boyunca unutmayacağım. Darbeyi yapanların kimler olduğuna baktığınız zaman bunların hepsi eğitimli insanlardı. Hiç birisi cahil değildi, cahil dediklerimiz bunlara inanan saf olan grup. Ama o darbeyi yapan, planlayan kişiler hepsi eğitimliydi ama vatan hainleriydi. Çünkü içlerinde vatan sevgisi yoktu, milli manevi duygularını almamışlardı. Bunları almadan eğitimli olursanız ne kadar tehlikeli olunacağının örneği de 15 Temmuz'dur. Onun için bizler eğitim sistemimizi planlarken, milli ve manevi değerlere önem veriyoruz. Çocuklarımıza, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisinin ne olduğunu bilmesini istiyoruz ve çocuklarımıza bunları öğretiyoruz. Eğitimli ve girişimci nesillere ihtiyacımız var ve hepsinden önce, vatansever nesillere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Ümit Kalko'nun konuşmasının ardından, etkinlik klasik müzik dinletisi ve çeşitli ikramlar ile devam etti.

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: "Milli, Manevi Konular, Değerler Çocuklarımıza Verilmezse, İşte O...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: 'Milli, Manevi Konular, Değerler Çocuklarımıza Verilmezse, İşte O... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement