Çocuklar için 800 kilometre pedal çevirdiler
İSTANBUL - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfıüyeleri, çocuklara yönelik dünyadaki önemli yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan 'maker' laboratuvarı yapılabilmesi için bağış toplamak amacıyla bisikletle 800 kilometre pedal çevirdi.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı üyesi çoğunluğu doktorlardan oluşan Umuda Pedal isimli yaklaşık 30 kişiden oluşan gönüllüler, çocuklar için 1-8 Temmuz tarihleri arasında Göteborg'dan Hamburg'a uzanan bir rotada bisikletle 800 kilometre yol kat etti. Dünyadaki yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan 'maker' laboratuvarı yapılabilmesi için fon oluşturmayı amaçlayan gönüllüler, bir hafta boyunca pedal çevirip bağış topladı. Etkinliği başarıyla tamamlayan gönüllüler, öğlen saatlerinde İstanbul'a döndü.
Etkinlik sonrası döndüğü Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, "Vakfımız 23 yıldır Türkiye'nin dezavantajlı bölgelerinde ihtiyaç sahibi çocuklara nitelikli eğitim dersleri veriyor. Bunu yaparken de çeşitli kaynak değiştirme projeleri hayata geçiriyor. "Umuda pedal Gurubu" da birkaç yıl önce bir araya gelmiş çeşitli sosyal sorumluluk projeleri konusunda pedal çeviren bir grup. Bu sene ortak bir projede buluştuk, o da çocuk ve eğitim. Türkiye'den 30 kadar bisikletçi, aralarında tıp doktorları, iş insanları, serbest meslek sahiplerinden oluşan bir grup bisiklet sever, her yıl düzenlenen bu etkinliğe katıldılar" açıklamasında bulundu.
140 bin lira bağış toplandı
Öğrenciler yararına bir tür teknoloji laboratuarı kurulması için gerekli fonu toplamayı başardıklarını ifade eden Tosyalı, "Hedefimiz 100 bin liraydı. Tabi kuracağımız teknoloji laboratuarı Makerler olarak bilinen çocukların objelere, teknolojik cihazlara dokunarak öğrenebildikleri bir laboratuar. Cuma akşamı 140 bin Lira seviyesindeydi. Kampanya devam ediyor. Daha da üstüne çıkabiliriz. Bu bir pilot uygulama olacak. Bunu ilk olarak vakfımızın Bakırköy'deki Ferit Aysan Eğitim Parkı'nda kuracağız. Sanırım yılsonuna kadar hayata geçiririz diye tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.
Bir hafta boyunca 800 kilometre pedal çevirdiler
Gönüllü pedal çeviren Doktor Erkan Koyuncu, "Kısıtlı imkanları olan çocuklara Maker projesini tanıtmak, onunla yaratıcı güçlerini arttırmaktı hedefimiz. Bunun için bir yol kat ettik. İsveç'ten Almanya'ya kadar üç ülkeyi geçen 800 kilometrelik bir parkurdu. Bir hafta boyunca günde 100-150 kilometre bisiklet bindik. Burada tamamen bisiklete yeni başlayan arkadaşlarımız bulunmakta ve herkes gönüllü olarak katıldı" şeklinde konuştu.
"Amacımıza ulaştık, gururluyuz"
TGEV gönüllüsü olarak yarışmaya katılan Uzman Doktor Gül Yıldırım da, "Umuda Pedal Ekibi olarak yolculuğumuza çıkmadan önce çok heyecanlıydık, çünkü çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak adına bu yolculuğu gerçekleştirdik. Çok zor anlar yaşadık, çok zor geçirdiğimiz günler oldu.. Ancak, bizim gücümüz, çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak düşüncesiyle motivasyonumuz buradan geldi. Amacımıza ulaştık. Çok mutluyuz ve gururluyuz" değerlendirmesinde bulundu.
Çocuklar için 800 kilometre pedal çeviren bir başka gönüllü Doç. Dr. Yasemin Bölükbaşı ise "Bisiklet binmek benim çocukluğumun en iyi anılarındandı. Bugün de bu yaşa geldiğimde o anıları yeniden canlandırıp tekrar bisiklete bindim. Bu bisiklete binme sonucunda da çocuklar için çok güzel bir laboratuar yapma hedefine ulaştık. Şuanda da bağışlarımız çok iyi gidiyor. Bundan sonra laboratuarımızı açıp çocuklarla eğitime devam edeceğiz" dedi.
Bağışlarla öğrenciler için Laboratuar oluşturulacak
Umuda Pedal gönüllüleri, İsveç'in Göteborg şehrinden Almanya'nın Hamburg şehrine uzanan rotada bisikletle kat ettikleri 800 kilometre sayesinde daha önce belirledikleri bir proje için fon oluşturdular. Bu kapsamda şuana kadar 140 bin lira bağış toplandı. Böylece TEGV üyeleri Bakırköy'de bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı'nda kurulacak 'maker laboratuvarı'(maker-lab) için kaynak oluşturdu.
Son Dakika › Genel › Çocuklar İçin 800 Kilometre Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?