118 iktisatçı, asgari ücret artışlarının enflasyon oranı dikkate alınarak yapılması çağrısında bulundu.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Washington'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde 'yüzde 25 civarı asgari ücret artışının enflasyonla uyumlu olacağı' mesajını verdiği iddia edilmişti. Karahan'ın çıkışına tepki gösteren yaklaşık 120 iktisatçının ortak imzasıyla yayımlanan bildiride yüzde 25'lik asgari ücret zammının çalışanlar için kaygı verici olduğu belirtildi.
Malatya TSO, Ekonomi Gazetesi ve Daha İyi Yargı Derneği iş birliğiyle buluşma düzenlendi.
Atılım Üniversitesi Cumhuriyet'in 100'üncü yılını etkinliklerle kutluyor.
Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, ekonomide 2001 kriziyle bugün yaşanan krizi karşılaştırdı. Özatay, “2001 krizinden sonra enflasyona odaklanan ciddi bir para politikası vardı ve Merkez Bankası da bağımsızdı. Şimdi durum olumsuz. Çünkü, para politikası sahadan çekilmiş vaziyette. İstenildiği zaman Merkez Bankası Başkanı görevden alınabiliyor… Fiyatların artış hızı daha yüksek o zaman 40 puan artmıştı şimdi 60 puan arttı ve daha da artacak. Risk açısından bakınca şu anda geldiğimiz risk düzeyi Ocak 2002’deki risk düzeyinden yüksek” dedi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı tarafından yayınlanan 'Covid-19 Salgını Bir Değil Birkaç Çeyrek Sürerse Ne Olur?' isimli rapor bazı endişe verici gerçekleri ortaya koydu.
Yazarlarımız Fatih Özatay ve Güven Sak bugün gazetemizde ve DÜNYA Online'da yer alan ortak analizlerinde, COVID-19 salgınının beklendiği gibi üç ay değil de birkaç çeyrek sürmesi halinde ekonomide ortaya çıkacak şokun etkilerini değerlendirdi.
Salgının etkisiyle birlikte büyüyen her tepkiden sonra hükümet yeni önlemler açıklıyor.
Anadolu Üniversitesi Maliye Kulübü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye bölümünün ortaklaşa düzenlediği "Dünya'da ve Türkiye'de Maliye ve Para Politikaları" etkinliği Anadolu Üniversitesi İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Ekonominin Seyir Defteri başlığı altında bir çalışma yayınlayan ekonomist Fatih Özatay, ekonomik durgunluktan çıkış için 4 ayaklı bir reform programı uygulanması gerektiğini savundu.
Fatih Özatay enflasyonu yazdı.
Dünya Gazetesi yazarı Fatih Özatay, Fed'in ve TCMB'nin 2004 yılının başlarından itibaren izlediği faiz politikasına değindi.
Fatih Özatay yazdı.
Alaattin Aktaş yazdı.
Enis SenerdemBBC Turkish ServiceTüketici kredilerinde hem mevcut kredilerin geri ödenmesini, hem de yeni alınacak kredilerin vade ve taksit şartlarını iyileştirecek bir dizi yeni düzenleme yürürlüğe giriyor.
İktisatçı, yazar Ege Cansen'in, DÜNYA gazetesine verdiği röportajda dile getirdiği "Euroya geçiş Türkiye için yeni hikaye olabilir" görüşü tartışma yarattı.
Fatih Özatay global gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisini değerlendirdi ve 2013 yılına projeksiyon tuttu.
TEPAV Finans Enstitüsü tarafından 2 ayda bir yayınlanan "Ekonomide Durum" başlıklı raporun ikinci sayısı çıktı TEPAV yılın ilk yarısındaki düşük büyümenin yılın geriye kalanında da geçerli olacağını öngörerek, "Dahası, mevcut bilgiler ışığında,"...
Direktörlüğünü Prof.Dr.Fatih Özatay'ın yaptığı TEPAV Finans Enstitüsü'nün "Ekonomide Durum" Raporu, 2 ayda bir yayınlanacak.(EBR/ORH).
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.