UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarında kadınlar, tarihi eser ve kalıntıların gün yüzüne çıkarılmasında önemli bir rol üstleniyor. Ani, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge olup, Türk-İslam mimarisi eserleriyle de dikkat çekmektedir. Kazı çalışmalarında yer alan 34 kadın, buluntuları temizleyip birleştirerek tarihin gün yüzüne çıkmasına katkıda bulunuyor. Kazı başkanı, Ani'nin sadece anıtsal eserleriyle değil, taşınır nitelikteki küçük buluntularıyla da Orta Çağ'ın sosyal ve sanatsal hayatı hakkında önemli bilgiler verdiğini belirtiyor. Kazılar, 18 üniversiteden bilim insanları, öğrenciler ve sanat tarihçilerinin katılımıyla devam etmektedir.
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Tarihi Ani Ören Yeri'nde, tarihi eser ve kalıntıların gün yüzüne çıkartılması amacıyla bilim insanları, sanat tarihçiler, arkeologlar, mimarlar ve öğrencilerden oluşan bir ekip yeniden kazı çalışması başlattı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Ani Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kars'ta Ani Ören Yeri, Katerina Köşkü ve Sarıkamış Kayak Merkezi'ni gezdi.
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi treniyle geldiği Kars'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Ani Harabeleri'ni gezdi.
Denizli polisi, aralarında Hz. İsa'nın hayatından kesitlerin tasvirlerle anlatıldığı kitabın da bulunduğu ve bin yıllık olduğu tahmin edilen 4 adet tarihi eser kitabı satılmak üzereyken ele geçirdi.
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kars Müze Müdürlüğü'nde muhafaza edilen Ardahan'daki kazı sırasında bulunan Rus generale ait cesedin Polonya'ya iade edileceğini söyledi.
Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Ani Ören Yeri’nde kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Kars'ta Ani Ören Yeri'nde yapılan kazılarda bulunan 13'üncü yüzyıla ait 'Şahmeran' figürü Kars Müzesi'nde sergilenmeye başladı.
Kars'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Ören Yeri'nde çalışan ekip, 40 derece sıcağa aldırış etmeden tarihi gün yüzüne çıkarıyor.
Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Ören Yeri’nde çalışan ekip, 40 derece sıcağa aldırış etmeden tarihi gün yüzüne çıkarıyor.
Kars’ta Ani Ören Yeri’nde yapılan kazılarda bulunan 13’üncü yüzyıla ait ‘Şahmeran’ figürü Kars Müzesi’nde sergilenmeye başladı.
Kars Valisi Rahmi Doğan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yerini alan Ani’de incelemelerde bulundu.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini alan Ani Ören Yeri´nde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları bayrama kadar uzatıldı.
Ardahan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sami Patacı, Akçakale Adası’nın, Ardahan, Doğu Anadolu Bölgesi ve Trans Kafkasya bölgesinin en önemli arkeolojik alanlarından biri olduğunu söyledi.
Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Anı Ören Yeri’nde başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor.
Görüntü Dökümü: - Kars Ani Ören Yerinde kazı çalışmaları, - Ani ören yerinden genel görüntü ve detaylar, - Kazı alanında çalışanlardan detaylar, - Kazı ekibi sorumlusu Fahriye Bayram'ın açıklamaları, - Fethiye cami ve ani ören yerinden görüntüler, - Kars Müze Müdürü Necmettin Alp'in açıklamaları, Ani Harabeleri'nde kazı çalışması- Sultan Alparslan'ın şehri fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Cami gün yüzüne çıkarılacak Kars'taki Ani Harabeleri'nde başlatılan kazı çalışmalarında, Sultan Alparslan'ın şehri fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Cami ortaya çıkarılacak.
Kars Ermenistan sınırında yer alan Ani Ören Yeri'ndeki Fethiye Camisi, Anadolu topraklarında ilk cuma namazı kılınan cami olma özelliğiyle dikkati çekiyor Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: "Su...
Pamukkale Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fahriye Bayram, 9 yıldır Artvin, Ardahan ve Erzurum'da Gürcü kilise mimarisini araştırıyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.