Event Horizon Teleskobu ekibi, şimdiye kadar çekilmiş en detaylı kara delik fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın kristal netliğinde olmamasına rağmen, gökbilimciler Doppler/Einstein etkilerini kullanarak daha keskin ve ayrıntılı bir görüntü elde etmeyi başardılar. Bilim insanları ilerleyen süreçte kara deliklerin birden fazla görüntüsünü yakalamayı ve hatta kara deliğin ilk videosunu oluşturmayı planlıyorlar.
Bilim insanları Samanyolu'nun merkezinde yer alan süper kütleli dev kara deliğin görselini ilk defa elde etmeyi başardı.
Merhaba bilim kurgu severler.
Bilim dünyasının Oscar'ı olarak adlandırılan Breakthrough Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.
Karanlık madde neyden oluşuyor sorusu modern astronominin en şaşırtıcı sorularından birisi. Karanlık maddenin varlığını biliyoruz, çekim etkisini hissedebiliyoruz fakat ışıkla etkileşime girmediği için tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz. Olasılığa göre karanlık madde bir aksiyon.
10 Nisan günü yayımlanan ilk kara delik görseliyle uzay araştırmalarında oldukça önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı. Güneş'ten yaklaşık 6,5 milyon kat daha büyük olan kara deliğin fotoğrafı, bugüne kadar oluşturulmuş bazı teorileri doğrulasa da hala yanıtlayamadığı önemli sorular var.
Dünyanın merakla takip ettiği ve ilk kez geçtiğimiz günlerde fotoğraflanan kara deliğe, Hawaii dili profesörü Larry Kimura tarafından Powehi adı verildi.
Dünyanın merakla beklediği ve 10 Nisan'da düzenlenen basın toplantısı ile gösterilen ilk kara delik fotoğrafına "Powehi" adı verildi.
Tarihte ilk defa bir kara deliğin fotoğrafının yayınlanmasının ardından astronomlar, bu fotoğrafın doğruladığı 3 gerçeği açıkladı.
İlk kez fotoğrafı çekilen kara deliğe, Hawaii dilinde "Derin, süslü karanlık oluşum" anlamına gelen "Powehi" adı verildi.
Tarihte ilk defa gerçek bir kara delik fotoğrafını görmemizi sağlayan Event Horizon Teleskobu'nun arkasındaki isim: Katie Bouman.
Dha DIŞ ? 'Kara Delik'ten ilk fotoğraf paylaşıldıABD (DHA) ? 'Kara Delik'ten ilk fotoğraf ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) astrofizikçileri tarafından yayınlandı.
Bugün uzay bilimi açısından tarihi bir gündü. Bizden yaklaşık 53 milyon ışık yılı uzaklıktaki Messier 87 galaksinin merkezine bakma fırsatı yakaladık. Bir başka deyişle ilk defa bir kara deliğin fotoğrafı yayımlandı. Çoğu insan fotoğrafı görür görmez aynı tepkiyi verdi: Görüntü neden bu kadar bulanık?
– 'Kara Delik'ten ilk fotoğraf ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) astrofizikçileri tarafından yayınlandı.
ABD Ulusal Bilim Vakfı, 2012 yılında kara deliğin çevresini gözlemlemek için kurulan Avrupa Birliği (AB) destekli 'Event Horizon Teleskobu'ndan (EHT) elde edilen kara delik fotoğrafları ve araştırma sonuçlarını Brüksel Avrupa Birliği Komisyonundan dünyayla paylaştı.
Event Horizon Telescope projesinde çalışan bilim insanları, yarın ilk kez süper kütleli bir kara deliğin fotoğrafını paylaşacak.
Galaksimizin merkezinde yer alan süper kütleli kara delik, tarihte ilk defa fotoğraflanmış olabilir.
Uzun yıllardır bir kara deliğin etrafındaki olay ufkunu görüntülemek amacıyla çalışan Event Horizon Teleskobu (EHT), yakın zamanda amacına ulaşacak.
Bilim dergisi Science Alert, güneş tutulmalarından meteor yağmurlarına, 2018 boyunca izlenecek gökyüzü olaylarını derledi.
Stephen Hawking may have just made a huge breakthrough when it comes to black holes and it turns out, it's possible that there is an escape from the famed event horizon. Patrick Jones (@Patrick_E_Jones) has the details.
9-16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları sona erdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.