Son Dakika Etiyopya Haberleri
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
08 Nis 08.04.2024 Deniz Feneri Derneği Ramazan Boyunca İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etti Deniz Feneri Derneği, ramazan boyunca Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine iftar sofraları kurdu, insani yardım malzemeleri ulaştırdı. Dernek, Afganistan, Bangladeş, Benin, Bosna Hersek, Burkina Faso, Çad, Endonezya, Etiyopya, Gana, Kamerun, Lübnan, Mali, Nijerya, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Tanzanya, Tayland, Togo, Suriye ve Yemen başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yardım çalışmaları yürüttü. Avrupa, Asya ve Afrika'da iftar sofraları kuran dernek, gıda, zekat ve fitre yardımları yaptı. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze için gıda, battaniye ve acil insani yardım malzemeleri içeren koliler Mısır üzerinden tırlara yükletilip, Refah Sınır Kapısı'na ulaştırıldı. Deprem bölgelerindeki çocuklara bayramlık hediye veren dernek, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan aşevlerinde vatandaşlara iftar ve sahur verdi.
-
04 Nis 04.04.2024 Yeryüzü Doktorları, Afganistan'da 1000'den fazla ihtiyaç sahibine kumanya dağıttı Yeryüzü Doktorları Derneği, Afganistan'da beslenme sağlığını desteklemek amacıyla ramazanda 1000'den fazla ihtiyaç sahibine kumanya dağıttı. Dernek, Afganistan'da 15 beslenme sağlığı merkezi ve 11 mobil sağlık ekibiyle hizmet veriyor. Ayrıca, Bangladeş, Benin, Çad, Etiyopya, Hindistan, Kazakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Pakistan, Kamboçya, Somali, Suriye, Yemen, Sri Lanka, Uganda, Peru, Kamerun, Honduras, Kosova, Tanzanya, Türkiye, Togo, Lübnan, Gazze, Mısır ve Sudan'daki kumanya dağıtımlarıyla da yardıma muhtaç kişilerin iftar sofralarına ortak oldu.
-
-
28 Şub 28.02.2024 KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İslami ilimlerde güncel sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Sempozyuma Türkiye, Katar, Nijerya, Yemen, Libya, Suriye, Irak, Fas, Cezayir, Lübnan, Malezya, Mısır, Etiyopya, Endonezya, Burkino Faso ve Mali'den 73 lisansüstü öğrenci katıldı.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
29 Ara 29.12.2023 BRICS Ülkeleri Genişliyor Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulan BRIC grubu, 2011 yılında Güney Afrika'nın katılımıyla BRICS olarak adını değiştirdi. 1 Ocak'ta Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de BRICS'e katılacak. Grubun genişlemesiyle birlikte toplam nüfusu 3,5 milyar olan BRICS ülkeleri, dünya nüfusunun yüzde 45'ini oluşturacak. Ayrıca, BRICS ülkelerinin ekonomilerinin toplam büyüklüğü dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 28'ine tekabül ediyor. BRICS, kalkınmakta olan ülkelerin daha büyük bir ağırlığa ve temsile sahip olmasını hedefliyor. Grup, kalkınma projelerine destek vermek için Yeni Kalkınma Bankası'nı kurdu ve kalkınmakta olan ülkelere 32 milyar dolar kredi sağladı. BRICS ülkeleri arasında ortak bir para birimi oluşturma fikri ise pratik olmayacağı düşünülüyor. BRICS ve G20 grupları gelecekte eş güdümlü çalışabilir ve küresel sorunları ele alabilir. Rusya'nın 2024'te BRICS dönem başkanlığını kullanmasıyla birlikte ülkenin öncelikleri arasında Ukrayna krizi ve Batı'ya karşı duruşu yer alıyor.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
24 Ağu 24.08.2023 BRICS Zirvesi 2023'ne ev sahipliği yapan Güney Afrika, Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni BRICS'e katılmaya davet etti Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, BRICS Zirvesi 2023'ne ev sahipliği yapacak olan ülke olarak Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni BRICS'e katılmaya davet ettiklerini açıkladı. Ramaphosa, BRICS'in farklı görüşlere sahip ancak ortak vizyona sahip ülkelerin eşit ortaklığı olduğunu belirtti ve genişleme sürecinin ilk aşamasında anlaşmaya varıldığını ifade etti.
-
-
-
-
-
-
-
24 Tem 24.07.2023 Rusya'nın Ukrayna Tahıl Anlaşmasından Çekilmesi Afrika'da Gıda Sorununa Neden Olabilir Rusya'nın Ukrayna tahıl anlaşmasından çekilmesi, kuraklığın etkileriyle mücadele etmeye çalışan Afrika ülkelerinde gıda sorunu yaşanabileceği uyarılarını beraberinde getirdi. Birçok uluslararası gözlemci, Kremlin'in 27-28 Temmuz'da yapılacak Rusya-Afrika zirvesinden birkaç gün önce böyle bir karar vermesini şaşkınlıkla karşıladı. Tahıl ticaretindeki problemler, halihazırda Afrika'daki gıda dağıtım ağı üzerinde büyük bir baskı yaratmış, milyonlarca kişiyi gıda sıkıntısıyla baş başa bırakmış ve fiyatları artırmıştı. Somali, Kenya, Etiyopya ve Güney Sudan'da 50 milyondan fazla kişi, üst üste gelen kuraklık nedeniyle gıda yardımına ihtiyaç duyuyor. Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova'nın pozisyonu hakkında net konuştu ve Batı kısıtlamalarını kaldırır ve mali faaliyetlere geri dönerse, anlaşmaya geri döneceğini söyledi. Rusya-Afrika zirvesi 27-28 Temmuz'da St. Petersburg'da yapılacak. 14 Afrika ülkesi, gıda ithalatlarının yarısında Rusya ve Ukrayna'ya bağımlı.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-