Türkiye Sağlık Enstitülerinin (TÜSEB) yeni başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu oldu. Eylül 2020'den bu yana başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Erhan Akdoğan, görevini Prof. Dr. Eroğlu'na devretti. Akdoğan, TÜSEB bünyesinde yapılan çalışmaları ve üretilen yerli aşı ve tanı kitlerini vurgulayarak, yeni başkana başarılar diledi. Prof. Dr. Hakan Eroğlu ise TÜSEB'nin inovatif ürünlerle ülkeye katkı sağladığını belirterek, kurumsal kültür ve ekip çalışmasının önemine değindi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Türkiye Sağlık Endüstrileri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Erhan Akdoğan'ı ağırladı. SUBÜ'nün sağlık teknolojileri ve sağlık endüstrilerinde yerlileşme çalışmaları, geliştirdiği ürünler ve planlanan projeler TÜSEB Başkanı'nın katıldığı toplantı ve birim gezisiyle ele alındı. Toplantıda, SUBÜ'nün Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri değerlendirildi ve TÜSEB'in sağlık bilimi ve teknolojilerine yönelik destek modelleri üzerinde istişarelerde bulunuldu.
DEPREM bölgesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay olmak üzere 3 ilde incelemede bulanan Halk Sağlığı Komisyonu üyelerinden Prof. Dr. Recep Öztürk, "Şu anda Türkiye'nin başka bir ilinde görülen enfeksiyonlar kadar burada da bulaşıcı hastalık görüyoruz şeklinde ki bu doğaldır.
Halk Sağlığı Komisyonu: "Deprem bölgesinde salgın durumu bulunmuyor" Sağlık Bakanlığı Deprem Sonrası Halk Sağlığı Komisyonu, salgın hastalıklar hakkında bilgiler paylaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşması Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan'ın konuşması ANKARA - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Geleceğin Pandemileri Sempozyumu"nda konuştu.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, 11-12 Ekim'de düzenlenecek Geleceğin Pandemileri Sempozyumu'nda, Kovid-19 salgınında elde edilen tecrübeler ışığında yapılması gereken hazırlıkların bütün boyutlarıyla tartışılacağını bildirdi.
Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden (TÜSKA) akreditasyon belgesi aldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, “Şehir hastanelerinden ilk defa bu akreditasyon belgesi için başvuran biz olduk, ilk seferde alan yegane hastaneyiz. İlk denetlemede zorlu bir süreçte hastanenin kuruluş aşamasından beri yürüttüğümüz sürecin sonunda bu başarıyı elde etmek gurur verici. Bundan sonraki süreçte mükemmeliyet merkezi hedefimiz var” dedi.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, "Kamu hastanelerindeki sağlık profesyonellerinin fikirlerini, ürüne dönüştürebilecek mekanizmalar noktasındaki eksikliği TÜSEB olarak doldurmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz.
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyeleri Erciyes Üniversitesi'ni (ERÜ) ziyaret etti.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, milli imkanlarla geliştirilen, duyarlılık, tüm cihazlarda çalışma ve farklı varyantların tamamında tanı yapabilme özellikleri bulunan yerli Kovid-19 tanı kiti "TÜSEB DiaKit"in, 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren...
- Turkovac'ın Faz 3 klinik araştırma çalışması Azerbaycan'da başladı TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan: "Gelecekteki salgınlara beraber hazır olma noktasında çok önemli bir adım" Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Başkanı Prof. Dr.
Azerbaycan'da, Kovid-19'a karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC'ın hatırlatma dozunun (rapel doz) Faz-3 klinik çalışması başladı.
SAĞLIK Bakanlığı'nca yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın hatırlatma dozu Faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan'da başlayacağı açıklandı.
Edinilen son dakika haberine göre Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının, ölümü önlemede çok etkili olduğunu ve yoğun bakıma gitmeyi önlediğini belirterek, "Aşımızda diğer inaktif aşılara karşı daha iyi koruyucu nitelikte olan bazı veriler ortaya çıktı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu olarak acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ı yaptırdı.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, acil kullanım onayı alan TURKOVAC için yurt dışından da taleplerin olduğunu, gerekli planlamaların yapıldığını söyledi.
Şanlıurfa'da acil kullanım onayı alan Türkovac aşısının üretim ve geliştirme aşamasında yer alan Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, herkesin yerli aşıyı gönül rahatlığıyla yaptırabileceğini söyledi.
Acil kullanım onayı alan yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın üretiminin yapıldığı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesis, gazetecilere tanıtıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması Prof. Dr. Ateş Kara'nın konuşması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşması Aykut Özdarendeli'nin konuşması Erhan Akdoğan'ın konuşması ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TURKOVAC aşısının acil kullanım izninin çıkışı ve seri...
Birleşik Krallık Sağlık İş Forumu İstanbul'da düzenlendi.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Kovid-19 aşısı "TURKOVAC"ın Faz-3 çalışmaları kapsamında vatandaşların gönüllü olarak üçüncü dozlarını olabildiklerini anımsatarak, "Burada halkımızın aşımıza olan güvenini, yerli bir ürüne ve bilim adamlarımıza olan güvenini...
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal dünyada gelecek 10 yılda yaşanabilecek sorunlara değinerek, "Salgın konusu bugünün konusu gözükse de en az gelecek 10 yılda en üst düzeyde bir noktaya sahiptir.
TÜRKİYE Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı.
Türkiye koronavirüsle mücadelesi devam ederken ilk yerli inaktif aşımız Turkovac ile ilgili de sevindirici bir gelişme oldu. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2 doz Sinovac aşısı olmuş kişilere 3'üncü doz Turkovac aşısı uygulanması için resmi onayı verdi. Turkovac aşısı olma yönünde başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak.
Bartın Üniversitesinde, Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaştırılması, finansman veya diğer yetersizliklerle hayata geçirilemeyen önemli projelerin sektör temsilcileriyle buluşturulması amacıyla 4. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği düzenlenecek.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından dün ilk oturumu gerçekleştirilen 3. Uluslararası Çocuk Kongresi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "Kızılelma" adlı elektromobil araç, TEKNOFEST 2021'de "Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları" finalinde Teknik Tasarım Ödülü almaya hak kazandı.
Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi 9-11 Eylül tarihleri arasında online olarak medikal ve farmasötik biyoteknoloji ekosisteminin geliştirilmesi ve tüm paydaşların katkılarının sağlanabilmesi maksadıyla düzenlenecek.
Turkovac'ın Faz-3 çalışmaları kapsamında İstanbul'da gönüllüler aşılanıyor Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr.
Son dakika haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun konuşması Türksat 5A Uydusu'nun özelliklerini anlatan film ANKARA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu.
Gelen son dakika haberlerine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın butona basması Türksat 5A'dan alınan ilk görüntü Fotoğraf çekimi Programın sona ermesi ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip...
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle 17 yerli aşı çalışması yürütülmeye devam ederken gözler, yerli aşının kullanıma açılacağı tarihe çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en erken eylül ayında aşının üretimin başlayacağını söylüyor ancak aşının FAZ-3 çalışmalarının tamamlanmadan uygulanması ile ilgili görüş ayrılıkları yaşanıyor.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Kovid-19'a yönelik 6 ayrı aşı projesini desteklediklerini ve 2 aşı projesi için de destek hazırlığı aşamasında olduklarını belirterek, "Bugünün bilimi yarının teknolojisi dediğimizde 'yarın' yakın.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Türk Polisi ve Diğer Kolluk Kuvvetlerinin Seyahat Belgesi Sahteciliği Tespiti ve Risk Analizi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Açılış Konferansı'na katıldı.
Bakan Koca, yerli koronavirüs aşısı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İnsan deneyleri safhasında olan bir inaktif aşı adayının Faz II insan deneylerine başlamak üzere olduğunu belirten Bakan Koca, "Bu aşı adayımız için Nisan ayında Faz III insan deneyleri safhasına gelerek yaygın kullanımına yönelik hazırlıkları devam etmektedir" dedi.
Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Erciyes Üniversitesini (ERÜ) ziyaret ederek, TÜSEB desteği ile yürütülen aşı çalışmaları ve projeler hakkında bilgi aldı.
Sağlık Bakanı Koca, 'Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu' toplantısına başkanlık etti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde ve Ankara Üniversitesi'nde geliştirilen iki aşı adayının insan üzerinde denemelerinin başlayacağını söyleyen Bakan Koca, "Türkiye'nin umudu bu odada" diyerek toplantıya başladı.
ticarette 'Güven Damgası' dönemi başlıyor Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bugün burada e-ticaret altyapısının ve güven duygusunun güçlendirilmesi için e-ticarette güven damgası sisteminin tanıtımı için bir araya geldik.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bugün burada e-ticaret altyapısının ve güven duygusunun güçlendirilmesi için e-ticarette güven damgası sisteminin tanıtımı için bir araya geldik.
Bartın Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan'ın YTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte geliştirdiği yapay zeka tabanlı robotik sistem projesi, TÜBİTAK 1512-Bireysel Genç Girişim (BiGG) programı kapsamında yapılan 4 bin 194 başvuru arasından desteklen 155 projeden biri oldu.
Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Emin Aktan "Fizyoterabot/w1: Üst Uzuvların Rehabilitasyonuna Yönelik Terapatik Egzersiz Robotu" projesiyle Yıldızlı Projeler Yarışması akademisyen kategorisinde birinci oldu.
– Dijital Sistem Geliştiricileri Derneği'nin (DSDER) "Bilgi Teknolojilerinde Dijital Dönüşüm" başlıklı etkinliğin açılışında konuşa DSDER Başkanı Gül Gürer Alimgil, Türkiye'nin zenginleşebilmesi için Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.
DSDER Başkanı Gül Gürer Alimgil, Türkiye'nin zenginleşebilmesi için Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4,0'ı bir fırsat olarak gördüklerini belirterek "'Orta gelir eşiğinin' Dijital Dönüşümle aşılabileceğine inanıyoruz" dedi.
Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Emin Aktan, doktora çalışması kapsamında, teşhis koyup, tedavi yapabilen rehabilitasyon robotu yaptı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.