Evlerinizde, şehrin karmaşası ve yoğunluğundan uzak bir alan yaratmak istiyorsanız balkonlarınızı küçük çiçek tarlalarına dönüştürebilirsiniz. Yeşile ve doğaya olan özleminizi açık ya da kapalı balkonlarınızda gidermek için yapmanız gereken tek şey balkon çiçekleri ve bakımları hakkındaki önerilerimize göz atmak!
Mis gibi kokar: Itır
Itır, yazdan sonbahara geçerken beyaz ya da pembe renkli çiçekleriyle balkonunuzu güzelleştir. Yeşil ve hoş kokulu yaprakları ise yıl boyunca hiç solmaz, büyümesi devam eder. Haftada bir sulanması yeterli olan ve güneşi çok seven bu bitkiyi kapalı balkonunuzda, doğrudan güneş alan bir yerde solmadan büyütebilirsiniz. Hoş kokulu yapraklarını içeceklerinize ya da tatlılarınıza aroma katmak için kullanabilirsiniz.
Rengarenk açar: Sakız Sardunya
Hem açık hem de kapalı balkonunuzda güneş ışığı alan bir yerde kolayca büyüteceğiniz, çok fazla su istemeyen sakız sardunya, bakımı oldukça kolay bir çiçektir. Beyaz, mor, pembe, kırmızı gibi pek çok renkte açan çiçekleri bahardan yaza kadar güzelliğini sürdürür. Büyüdükçe dalları sarkan bu çiçeği dilerseniz tavandan sarkan saksılara asarak daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.
Hem iç hem dış mekanda: Menekşe
Genellikle mor renkli çiçekleri, yeşil ve hoş kokulu yapraklarıyla tanıdığımız, pek çok balkonu, cam kenarını güzelleştiren menekşe, doğrudan ışık sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle kapalı balkonlar için daha uygun olan çiçeğin suyu toprağının kuruluğuna göre verilmelidir. Toprağı kurudukça yapraklarına değdirmeden oda sıcaklığında su ile sulanmalıdır.
Işık sevmeyen güzel: Zambak
Doğrudan ışık almadan yetiştirilmesi gereken zambak çiçeği, hem sıcak hem de soğuğa dayanıklı olmaması sebebiyle kapalı balkonlar için daha uygundur. Soğanlı bir bitkidir. Haftada bir kez, aynı günlerde ve ölçülerde sulanması gerekir. Sadece yazın toprağının kuruluğuna bağlı olarak 2-3 kez sulanmalıdır.
Cam kenarında da balkonda güzel: Cam Güzeli
Turuncudan mora, beyazdan kırmızıya kadar pek çok renkte açan cam güzeli, açık havayı da güneşi de sever. Bu özelliğiyle açık balkonlarda daha kolay yetiştirebilir ancak kışın soğuktan ve rüzgardan korunmalıdır. Toprağı kurumaya yüz tuttuğunda sulanmalıdır. Su ölçüsünün her sulamada eşit miktarda ve sıcaklıkta olması önemlidir.
Adının hakkını verir: Küpe Çiçeği
Tıpkı sallantılı bir küpe gibi salkım salkım açan küpe çiçeği, en hoş görünümlü balkon çiçekleri arasında yer alır. Sıcağı ve güneşi çok sevmeyen bitkiyi gölgede kalan bir köşede büyütebilirsiniz. Küpe çiçeği gölgede yetiştiğinden suya çok ihtiyaç duymaz. Haftada 1-2 kez çok az miktarda sulanması yeterlidir.
Siz de balkon çiçekleri ile balkonunuza yepyeni bir hava katabilir, doğayı evinize taşıyabilirsiniz.
Son Dakika › Emlak › Balkon Çiçekleri ile Baharı Evinize Taşıyın - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?