TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), en az 10 çalışanı olan girişimlerin yüzde 35,2'sinin 2024 yılında internet üzerinden toplantı yaptığını açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 10 veya daha fazla çalışanı olan girişimlerin internet erişimine sahip olma oranının, yüzde 96 olduğunu açıkladı. Ayrıca, girişimlerin yüzde 92,4'ü sabit geniş bant bağlantı kullanırken, yüzde 40,2'si sosyal medya uygulamalarını kullanmaktadır. Web sitesi sahiplik oranı ise yüzde 55,9 olarak belirlendi. Girişimlerin yüzde 5,5'i ise yapay zeka teknolojilerini kullanmaktadır.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2021 yılında 10 ve daha fazla çalışanı olan girişimlerin internete erişim oranı yüzde 95,3 iken bu oran 2022 yılında yüzde 96 oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini, böylece kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini ifade etti. Alınan yeni kararla yüz yüze işlem zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.
On ve daha fazla çalışanı olan girişimlerin İnternete erişim oranı 2019 yılında yüzde 94,9 oldu.
İnternet erişimine sahip girişimlerin oranı yüzde 95,9 oldu.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), geçen yıl ihracatın yüzde 55,1'ini, ithalatın ise yüzde 37,7'sini gerçekleştirdi.
Sanayi ve hizmet sektörlerinde 2 milyon 677 bin girişim faaliyet gösterdiTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ’Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim İstatistikleri’ni açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) araştırmasına göre, 10 veya daha fazla çalışanı olan girişimlerin internet erişimine sahip olma oranı, bu yıl yüzde 93,7'ye çıktı.
On girişimden dokuzu internet erişimine sahip oldu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.