Yapı Kredi, dijital bankacılık alanında yeni teknolojik uygulamaları hayata geçirdi.
Banka açıklamasına göre, mobil şubesini müşterilerine en iyi ve en hızlı deneyimi yaşatmak amacıyla tamamen yenileyen Yapı Kredi, ayrıca göz taraması teknolojisiyle bankacılık sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi.
Bu yenilik sayesinde akıllı telefonlar üzerinden, şifre kullanmaksızın daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapılabiliyor. Yenilenen mobil şube bunun yanı sıra QR kod ile ATM'ye dokunmadan çok hızlı para çekme işlemi ve Çağrı Merkezi'ne direkt bağlanma gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi olarak Türkiye'de bankacılığın teknolojik dönüşümüne öncülük ettiklerini dile getirdi.
Doğan, şunları kaydetti:
"Dünyamız her alanda dijitalleşiyor. Geleceği yakalamak için bireylerin ve kurumların buna adapte olmaları gerekiyor. Dijitalleşme ile beraber sınırlar kalkıyor ve yeni bir çağ başlıyor. Yapı Kredi, Türkiye'de ilk kez bilgisayarla işlem yapan, bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren, ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren, Ses Tanıma Sistemi'ni Türkiye'ye kazandıran banka. Geçmişimizden gelen öncü rolümüz doğrultusunda yenilediğimiz mobil şubemiz ile çağdaş bankacılığın en yeni adımlarını atıyoruz.
Türkiye'de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini kullanarak her müşterimiz için göz damar bilgisinden yola çıkan ve çok güvenli bu şifre sistemini Yapı Kredi Mobil'e girişte kullanmaya başladık. Bundan böyle müşterilerimiz göz tarama özelliği ile akıllı telefonlar üzerinden, tek hamlede mobil şubeye daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapabilecek."
-"Dijital kanallardan 10 ayda 500 bin adet Bireysel İhtiyaç Kredisi kullandırdık"
Yapı Kredi Mobil'e farklı yenilikler de eklediklerini belirten Doğan, müşterilerin yenilenen mobil şubeyi kullanarak çekecekleri tutarı belirleyip ATM'lerden hiçbir tuşa dokunmadan, sadece QR kod ile para çekebileceklerini ifade etti.
Ayrıca mobil şube üzerinden çağrı merkezi arandığında müşterinin kendisini tanıtmasına gerek kalmadan daha hızlı hizmet alabileceğini bildiren Doğan, şu açıklamalarda bulundu:
"Google tarafından örnek uygulama seçilen yapikredi.com.tr'den sonra şimdi de Yapı Kredi Mobil'e Google Search altyapısını entegre ettik. Böylece müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödeme yapacakları faturaların kurumlarına, Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabilecek.
Ayrıca EFT ya da havale seçimi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderilebilecek, para transferi yaparken taksitli nakit avans kullanılabilecek, üçüncü kişilerle IBAN, dekont, hesap özeti, varlık ekstresi ve hesap hareketleri artık çok daha hızlı paylaşılabilecek. Mobil şubeye giriş yapmadan piyasalar ile ilgili detaylı bilgilere erişilebilecek ve akıllı cihazlara bildirim olarak iletilecek. Müşterilerimiz, barkod ile fatura da ödeyebilecek."
Doğan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için dijital kanalların vazgeçilmez bir unsura dönüştüğünü ve bu alana adapte olamayan kurumların gelecek 10 yıl içinde ayakta kalmalarının mümkün olmayacağını vurguladı.
Dijital bankacılığın kolay erişim ve konfor sağladığına değinen Doğan, şunları kaydetti:
"Örneğin, Yapı Kredi'de dijital kanallardan bu yılın 10 ayında 500 bin adet Bireysel İhtiyaç Kredisi kullandırdık. Öte yandan, Yapı Kredi İnternet Şubesi üzerinden e-Devlet Kapısı'na giriş sayısı 1 milyonu aştı. Geçtiğimiz haftalarda yine bir ilki gerçekleştirerek Yapı Kredi müşterisi olsun ya da olmasın güvenlik bilgisi gerektirmeyen tüm işlemler için Facebook Messenger üzerinden Yapı Kredi BankacıBot uygulamasını hizmete sunduk.
Yapı Kredi BankacıBot ile kullanıcılar, Facebook Messenger üzerinden en yakın Yapı Kredi şubesi, döviz kurları/anında döviz hesaplama ve piyasa bilgileri gibi işlemleri bankayla sohbet eder gibi kolayca yapabiliyor. Müşterilerimiz böylelikle sorularına çok daha hızlı cevap alabiliyor. BankacıBot uygulaması öncesi Facebook Messenger'dan günde 60-70 mesaj alırken, yeni uygulamamızla günlük mesaj sayısı 700'e yükseldi."
-Dijital gençlere ve dijital girişimcilere destek
Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan da banka olarak geleceğin bankacılığını tasarlama yolunda gençleri ve girişimcileri desteklediklerini bildirdi.
Bu doğrultuda "Code.YapıKredi" ile yazılım geliştirmeyi öğrenmek ve öğrendikleri ile üretime katkıda bulunmak isteyen herkese açık ve ücretsiz bir platform oluşturduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Code.YapıKredi, kodlama eğitimleri, finansal rehberlik bölümlerinden oluşan geniş kapsamlı bir platform. Ayrıca yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayacağız ve Fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunacağız. Böylece, fikirlerini bir adım daha öteye taşımak isteyen girişimcilere de yol gösterip yenilikçi girişimlerinde onlara eşlik edeceğiz. Yapı Kredi, kurum kültürünün özüne işleyen yenilikçilik ve girişimci ruhla sürekli inovasyona devam ediyor. Bu bakış açımızdan ilham alarak başlattığımız bir başka proje ise FikriMobil oldu. 2 yıldır düzenlediğimiz mobil uygulama geliştirme yarışması FikriMobil'i yakın geleceğe yön vermesi beklenen farklı teknolojiler üzerine, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir platform olarak kurguladık.
Birbirinden farklı mobil uygulama projelerinin yarıştığı FikriMobil'de bu yıl birinci olan ekip Silikon Vadisi'ne gitme hakkı kazandı. Burada, yatırımcı ve girişimcileri bir araya getiren etkinliklere katılarak global ölçekteki girişimcileri dinleyip onlara kendi projelerini anlatarak geri bildirim aldılar. Yarışma sürecinde tanıştığımız pırıl pırıl ve birbirinden akıllı gençler arasından önümüzdeki yıllarda beraber çalışabileceğimiz çalışma arkadaşlarımızın da çıkacağına inanıyoruz. Genç arkadaşlarımızın yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek de bize ayrı bir heyecan veriyor."
Son Dakika › Ekonomi › Yapı Kredi'den Dijital Bankacılıkta Yeni Dönem - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?