Giresun'da, un haline dönüştürmesi için verdiği mısırını değirmenciden bir türlü geri alamayan ve bu duruma kızan Nedime Öztürk, devraldığı elektrikli değirmen ile bir yıldır hem kendisinin hem de vatandaşların un ihtiyacını karşılıyor.
OĞLUNUN DESTEĞİYLE DEĞİRMEN SATIN ALDI
Evli ve 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Öztürk, bir yıl önce köyünden getirdiği mısırları un haline getirmesi için kentteki bir değirmenciye gitti. Değirmencinin kendisine 10 gün sonra uğramasını istemesinin ardından bir sonraki gidişinde yine "10 gün sonra gel" cevabıyla karşılaşan Nedime Öztürk, bu duruma kızarak iş yerinden ayrıldı.
Kısa bir süre sonra şehir merkezindeki bir değirmenin devredildiği haberini alan Öztürk, oğlunun da desteği sayesinde mesleğe başlamış oldu.
"DEĞİRMENCİNİN TAVRINA KIZIP MESLEĞE ATILMAK İSTEDİM"
Nedime Öztürk, işini severek ve isteyerek yaptığını belirterek, "Mısırları un yapması için gittiğim değirmenci 10 gün sonrasına gün verdi. Bu sürenin sonunda ikinci kez gittim. Unun yine hazır olmadığını, 10 gün sonra bir daha gelmemi istedi. Onun bu tavrı üzerine bu mesleği yapmaya karar verdim. Oğlumun bir arkadaşının annesinin de elektrikli değirmenini satışa çıkardığını duydum. Ben de bu fikri olumlu buldum" diye konuştu.
"İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM"
Öztürk, şöyle devam etti:
"Değirmeni işleten kadınla irtibata geçtim ve burayı devralmaya karar verdim. Kızdığım değirmenci sayesinde başladığım bu meslekte bir yılımı geride bıraktım. Giresun'da bir yıldır elektrik değirmeni işletiyorum. Köyde mısırları una dönüştürmek için değirmene gidiyordum. Orada işin pratiğini zaten öğrenmiştim. Zaten bildiğim bir konu ve hiç zorluk çekmedim. Elektrikli değirmen olduğu için devraldığım kadın bana bir günde nasıl işletileceğini gösterdi. İşimi severek yapıyorum. Daha uzun yıllar bu mesleği sürdürmek istiyorum."
"ANNEMLE GURUR DUYUYORUM"
Nedime Öztürk'ün oğlu Kadir Öztürk ise annesinin işlettiği değirmenin şehirde önemli bir ihtiyaca da karşılık verdiğini belirterek, "Bir arkadaşım annesinin değirmen işlettiğini ve devredeceğini söyledi. Ben de anneme burayı alıp, işletme teklifinde bulundum. Kendisine yardım edebileceğimizi söyledim. Annem de bu fikrime olumlu yaklaştı. Bir yıl önce devraldık. Bu değirmen Giresun'da büyük ihtiyaca cevap veriyor. Eskisi gibi artık köylerde değirmen yok. Annem çok çalışkan bir kadın ve annemle gurur duyuyorum." dedi.
Öztürk'ün müşterilerinden Hanife Türk de haftada 2 gün değirmene un yapılması için mısır getirdiğini dile getirerek, "Değirmen büyük bir ihtiyaç. Her zaman bu değirmene geliyorum. Kentte başka değirmen yok. İnsanlar burayı kullanıyor ve bu sayede mağduriyet yaşamıyor." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › Ununu Vermeyen Değirmenciye Kızıp Mesleğe Atıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?