Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlık görevine oy birliği ile Muharrem Yılmaz seçildi.
TÜSİAD'ın bugün düzenlenen 43.Olağan Genel Kurul açılışının ardından seçime geçildi. TÜSİAD üyelerinin oyları sonucunda TÜSİAD Yönetimi Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz, oy birliği ile TÜSİAD Başkanı seçildi.
TÜSİAD'ın 43.Genel Kurul'unda Divan Başkanı olan Sedat Aloğlu, seçim sonuçlarını,"Gerek yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ki 12'ye çıkmıştı biliyorsunuz, gerek denetleme kurulu üyeleri oy birliği ile seçilmişlerdir. Bunları kendilerine tebliğ ettim ve tebliğ ettim" dedi
'SÜTÇÜ' BAŞKAN
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem Yılmaz, 2013-2015 döneminde TÜSİAD'da başkanlık görevini yürütecek.
Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin Genel Müdürü oldu. Yılmaz, babası Sadık Yılmaz'ın 2005 yılında vefat etmesinin ardından Sütaş'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.
Yılmaz, TÜGİAD, Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu, SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.
BOYNER'DEN VEDA KONUŞMASI
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, isim vermeden İmralı sürecine atıfta bulunarak, ''Kürt meselesinde esen barış rüzgarları, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor'' dedi.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, isim vermeden İmralı sürecine atıfta bulunarak, Kürt meselesinde esen barış rüzgarları, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor'' dedi.
Boyner, TÜSİAD'ın 43.Olağan Genel Kurul'unda yaptığı açılış konuşmasında, görevini tamamlamış olmanın hafifliğini yaşadığını, hem de ister istemez bir nebze hüzünlü olduğunu, ancak öncelikle görevi çok emin ellere teslim ediyor olmanın gönül rahatlığı içinde olduğunu dile getirdi. İsim vermeden İmralı görüşmelerine atıfta bulunan Ümit Boyner, Kürt Meselesi'nde esen barış rüzgarları, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor. Milletçe 30 yıllık kabusumuzun biteceğine dair emarelerin artmasına seviniyorum. Toplumsal dokumuzu, giderek daha derinden kemiren bir sorunun çözümünde sona yaklaştığımız duygusu içimi ısıtıyor''diye konuştu.
ARTIK SİLAHLARLA DEĞİL BİRBİRİMİZLE KONUŞALIM
Yöntemlerle ilgili farklı düşünenlerin olabileceğini dile getiren Boyner, "Çözüme ulaşmakta farklı nedenler benimsemiş olabiliriz ama toplumun neredeyse tüm kesimleri artık 'çözüm' diyor. Artık silahlarla değil, birbirimizle konuşalım diyor. Hepimiz ne olursak olalım, kendimize hangi kimliği uygun görmüş olursak olalım, bu toprakların insanıyız. Bizler ve çocuklarımız barışı ve çözümü hak ediyoruz. Terörün sona erdirilmesi kadar, Kürt sorunun çözümüne de odaklanacağımıza dair ümitler besliyorum. Tüm bu duygular, ayrılık duygusunu ve ona bağlı hüznümü dengeliyor" diye konuştu.
Son Dakika › Ekonomi › TÜSİAD'ın Yeni Başkanı Belli Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?