TÜBİTAK Girişimcilik Programına Rekor Başvuru - Son Dakika
Ekonomi

TÜBİTAK Girişimcilik Programına Rekor Başvuru

TÜBİTAK Girişimcilik Programına Rekor Başvuru

GE ve TÜBİTAK arasında imzalanan 1512B Girişimcilik Ortaklık protokolü sonucunda GE Türkiye, girişimcilik programının 2014 yılı çağrı ortağı oldu.

19.09.2014 15:43  Güncelleme: 15:45

Bu programa yaklaşık 1400 iş fikri başvurdu ve bunlardan 334 tanesi ikinci aşamaya başvurmaya hak kazandı.
Türkiye için büyük öneme sahip sağlık ve enerji kategorileri GE tarafından destekleniyor. 17 proje sahibi, 'İş Planı Hazırlama ve Girişimcilik Eğitimlerine' katılarak hazırladıkları iş planları ile sağlık ve enerji kategorilerinde GE'nin girişimcilik desteğini kazanmak üzere yarışacaklar.

General Electric (GE) ve TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirilen 1512B Girişimcilik Ortaklık Programına başvuran 1400 girişimciden 334 yeni iş fikri sahibi, ikinci aşamaya başvuru yaptı. Bunlardan çağrı konuları uyanlar ise çağrı ortaklarına destek için başvurdu. GE'nin yerel inovasyonu destekleme stratejisine paralel olarak yürüttüğü TÜBİTAK 1512B Girişimcilik Programı'nın ikinci aşamasına başvurmaya hak kazanan girişimcilerin, İş Planı Hazırlama ve Girişimcilik Eğitimlerine katılarak hazırladıkları iş planlarını 19 Eylül tarihine kadar sunacaklar. Kazananlar ise Eylül sonunda duyurulacak.

İkinci aşamaya başvuran toplamda 334 yeni iş fikri sahibi arasından firmaların tanımladığı problemlere uygunluğu doğrultusunda, TÜBİTAK ile imzalanan girişimcilik protokülü kapsamında aralarında GE Türkiye'nin de bulunduğu toplamda 11 çağrı ortağından birini seçti. GE Türkiye'nin girişimcilik desteğini almak üzere, sağlık ve enerji kategorilerindeki iş fikirleri için iş planlarını hazırlayan 17 başarılı proje, 19 Eylül'e kadar panel değerlendirme sonuçları dikkate alınarak TÜBİTAK tarafından değerlendirilecek. Fikir sahipleri sundukları çözümün, bugün kullanılan çözümlerden farkını, yaratacağı iyi sonuçları ve nasıl yaygın hale getirilebileceğini de açıklayacaklar.

GE Türkiye tarafından desteklenecek girişimcilerin başarı kriterlerinden bir tanesi de iş planının sağlık ve enerji sektörü açısından taşıdığı önemi ve iş fikrinin GE içerisinde nasıl kullanılacağına ilişkin görüşlerini aktarmaları olacak.

GE Türkiye, program sonunda yeni iş fikirlerinin hayata geçmesine katkıda bulunmak üzere 3 girişimciye 10 biner TL çekirdek sermaye desteği verecek ve bir yıl boyunca ofis alanı ya da 500 TL kira yardımında bulunacak. Buna ek olarak teknik uzman desteği ile iş geliştirme desteği verecek. Girişimciler aynı zamanda, vizyonlarını geliştirme hedefi ile masrafları GE tarafından karşılanmak üzere GE Küresel Araştırma Merkezleri'nden birini bir hafta süreyle ziyaret etme hakkı kazanacak. GE, aynı zamanda ticarileşme olanağı bulunan fikirlerin deneme ve saha testlerine de destek olacak.

Geçen yıl TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen GE Türkiye İnovasyon Yarışması'nın ardından, bu yıl inovasyonu ve yeni fikirleri desteklemeye yönelik olarak TÜBİTAK Girişimcilik Ortaklık Programına katıldıklarından dolayı gurur duyduklarını söyleyen GE Türkiye Başkanı ve CEO'su Canan Özsoy, "Türkiye'nin gelişmesi, rekabet gücünü artırması ve ilerlemesi için inovasyonun büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu yüzden gençleri ve girişimcileri destekleyerek yeni fikirler üretmeye teşvik ediyoruz ve onlara çekirdek sermaye yaratarak iş dünyasına kazandırmayı hedefliyoruz. 1400'e yakın başvuru gerçekleştrilmesi, bizlere bir kere daha ülkemizde girişimci ruhuna sahip bir çok değerli gencimizin olduğunu gösterdi. GE Türkiye olarak bu ihtiyacın farkındalığı ile ülkemizde yerel inovasyon kültürünü desteklemek ve geliştirmek amacıyla işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Sağlık kategorisi için, Türkiye'de yaygın olan bir hastalık, örneğin bir kanser türü için tetkik ve tedaviyi hızlandıran teknoloji ve iş modeli çözümleri bekleniyor. Sunulan teknolojiyi ve iş modelini kullanacak müşterinin kim olduğu ve buna ilişkin hasta sayısı, piyasa büyüklüğünü gibi pazar analizlerinin de belirtilmesi gerekiyor.

Enerji kategorisi için, Türkiye'nin enerji üretim, depolama ve tüketiminde verimliliği artırıcı yeni teknolojiler sunulması isteniyor. Benzeri görülmemiş yenilikçi elektrik üretimi ve/veya depolama projesi önermeleri istenen girişimcilerden, GE'nin var olan elektrik üretim ve/veya depolama teknolojilerini Türkiye şartları için daha uygun hale getirecek, verilerin birleştirilmesini ve daha hızlı yaratılmasını sağlayacak çözümler sunmaları isteniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi TÜBİTAK Girişimcilik Programına Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement