Türkiye genelinde 2013 yılında 35 bin 356 çiftçi Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak oldu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, artık tarımın dünyada stratejik bir sektör haline geldiğini belirterek, "151 yıldır çiftçimizin güven kapısı olan Tarım Kredi Kooperatiflerine üreticilerimizin güveni artarak devam ediyor" dedi.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, küresel ısınma, hızlı nüfus artışı, tarımsal alanların daralması, biyoyakıt kullanımı, su kıtlığı gibi nedenlerle gıdanın öneminin her geçen gün arttığını vurgulayarak şunları kaydetti:
"Artık dünyada tarım stratejik sektör haline geldi. Tarımın önemi her geçen gün katlanarak artıyor. Ülkemizde de modern tarıma geçilmesi ile birlikte bu sektörümüze ilgi her geçen gün artmaktadır.151 yıldır Türk çiftçisine hizmet veren, Bütün tarımsal girdileri kar amacı gütmeden temin eden ve ortaklarının ürünlerini değerlendirerek Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım kredi kooperatiflerine 2013 yılında 35 bin 356 genç üretici ortak oldu. Bu bize olan güveni göstermektedir. Sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Sorumluluğumuzun ciddiyetini bilerek tarımla geçinen herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına bekliyoruz. Gelin bu kapı sizin kapınız."
-"AYAKTA KALAN HATTA KRİZDEN KAZANÇLI ÇIKAN TEK SEKTÖR KOOPERATİFÇİLİK"-
Kutlu, dünyada kooperatifçiliğin hızla geliştiğini 1 milyar üreticinin Kooperatif üyesi olduğunu belirterek, "Dünya da yaşanan ekonomik krizler de göstermiştir ki krize karşı direnen, ayakta kalan hatta krizden kazançlı çıkan tek sektör kooperatifçiliktir" diye konuştu. Türkiye'de çiftçi profilinin değişmeye başladığına dikkat çeken Kutlu, Tarımda sanayileşme ile birlikte holdinglerin yanı sıra şehirlerde yaşayan orta sınıf olarak tabir edilen birçok meslek grubundan insanların tasarruflarını tarım sektöründe değerlendirmeye yönlendirdiğini söyledi.
Son Dakika › Ekonomi › Tarım Kredi'ye 35 Bin 356 Çiftçi Ortak Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?