PEGASUS Hava Yolları, ana üssü olan ve günde 400 sefere yakın operasyon düzenlediği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu memnuniyeti için önemli bir adım attı. Uzun süredir terminal tarafındaki check-in, bagaj kabul, boarding gibi hizmetleri kendisi veren Pegasus Hava Yolları, yer işletme hizmetlerinin apron ve uçak park alanı tarafında kalan bagaj yükleme ve boşaltma, terminal ile uçak arası yolcuların transferi, uçak içi temizliği gibi hizmetleri kendi personeliyle vermeye başladı.
BİRÇOK HİZMET VAR
Bu çalışma ile müşteri memnuniyeti açısından önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Mehmet Nane, şu bilgileri verdi: "20 milyon Euro'luk yeni bir yatırım yaptık. Uzun bir süredir yer hizmetlerinin terminal kısmındaki servisleri kendi personelimizle veriyorduk. Ancak aprondaki hizmetleri ayrı bir hizmet sağlayıcıdan tedarik ediyorduk. Artık 70 uçağımızın bütün yer hizmetlerini kendi personelimiz ve ekipmanlarımız ile vermeye başlıyoruz. Yolcular kontuvara geldiğinde bagajlarının alınmasından uçaklara nakliyesine, uçaklara 'de-icing' denilen buzlanmayı engelleyici sıvılarla yıkanmasından seyahatlerinin bitiminde bagajlarının verilmesine kadar geçen sürenin tamamını artık Pegasus ailesinin üyeleri karşılayacak. Geçen sene başladığımız bu proje kapsamında 1000 arkadaşımıza yeni istihdam sağladık. Ayrıca bunun için 20 milyon Euro'luk ekipman yatırımı yaptık. Bu yapılan yatırımla birlikte son teknoloji ürünlerini misafirlerimizle buluşturarak onların yer hizmetleri açısından da Pegasus'un üstün kaliteli servislerine ulaşmasını bu sayede seyahat deneyimlerinin daha etkin ve kalıcı anılarla bizden ayrılmalarını hedefliyoruz."
2 AYLIK TEST SÜRECİ
Nane, personelin yeni ekipmanlarla birlikte yer hizmetlerinde tecrübe kazanması ve kademeli geçiş için mart ayından itibaren test yaptıklarını ve bu kapsamda bazı Pegasus uçaklarına kısmi olarak verilen yer hizmetlerinden olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı. Nane, kademeli geçiş için yapılan test süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bagaj çıkış süreleri dediğimiz bizim ölçümlediğimiz bir süreç var; ilk bagaj ve son bagaj geliş. Kademeli geçişte ilk bagajın bantlara gelmesindeki sürece baktığımızda yüzde 40'lara varan bir azalma yaşandı. Bagajlardaki hasar oranları, bagajların zamanında teslim oranlarını ya da teslim edilememesi oranlarında neredeyse sıfıra yakın oranlarla çalışmaya başladık."
RÖTARLARA DETAYLI ANALİZ
PEGASUS'un kendi yer hizmeti servisini sağlamaya başlamasıyla rötarların azalıp azalmayacağıyla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Mehmet Nane, "Biz rötarları çok detaylı analiz ediyoruz. Baktığımızda bizim kendi şirket hatalarından ya da şirket gecikmelerinden kaynaklı rötarların yüzde 2-3 arasında olduğunu görüyoruz. Rötarların yüzde 97'si ise bizden kaynaklanmayan sebeplerden yaşanıyor. Eğer yer hizmetlerinde bu yüzde 2'lik, 3'lükten bir pay varsa tabi ki bunu azaltacağız. Ancak bizim dışımızda kaynaklanan nedenlere mevcut ortamda yapabileceğimiz henüz yapacak birşey yok" dedi.
RUSYA'DA AZALMA YOK
MEHMET Nane, Rusya uçuşlarındaki son durumla ilgili şu bilgileri verdi: " Türkiye'ye gelen Rus yolcu sayısında ne kadar azalma varsa bizde de o kadar azalma var. Sefer sayılarımızda henüz bir azalma yok. Ancak mevcut uçaklarımızın doluluk oranlarında bir değişiklik var. Bu ara devletler arasında görüşmeler başladı. Yakın zamanda devletlerin bu konuyu kendi içlerinde çözeceklerini ve sektörel olarak bizlerin bundan pozitif etkileneceğimizi düşünüyorum."
Son Dakika › Ekonomi › Pegasus, Yer Hizmetleri İçin 20 Milyon Euro Harcadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?