Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) Asya Katılım Bankasına ait Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki Doğalgaz Kombine Çevrim Santralini satışa çıkarması bölge halkını sevindirdi. Halk, santralin tekrar devreye girmesinin özellikle istihdam noktasında büyük getirisi olacağını belirtti.
TMSF, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Akkonak köyü Yukarı Mera mevkiinde 4700 parselde kayıtlı 43 bin 460 metrekare arsa niteliğindeki tam hisseli taşınmaz üzerinde bulunan "Doğalgaz-Elektrik Çevrim Santrali"nin makine ve teçhizatlarıyla birlikte tamamını 68 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurmuştu. Ağustos 2012 tarihinde faaliyete başlayan başlayan ve yaklaşık 40 kişiyi istihdam eden santral, yaklaşık 2 yıl önce faaliyetlerini durdurmuştu. Şu anda 5-6 kişinin çalıştığı ve sadece bekçilerin görev yaptığı santralin TMSF tarafından satılacağının duyulması tesisin kurulu olduğu Akkonak köyü ile çevredeki belde ve köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
TMSF'nin satış kararına ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Akkonak Köyü Muhtarı İsa Başer, haberi duyduktan sonra büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti. Santral kurulduktan sonra köyde yaşayan ve çoğunluğu genç olan 40 kişinin istihdam edildiğini belirten Başer, "40 ailemiz buradan geçimini sağlıyordu. Yaklaşık 3 yıldır burası kapalı durumda ve gençlerimiz çalışmak için dışarı gidiyor. Hem köyümüzün nüfusu azalmakta hem de işsizlik çoğaldı. Ama bu doğalgaz çevrim santrali çalışmış olsaydı hem köyümüze yatırım olurdu hem de bu gençlerimiz işsiz kalmazdı. Santral tekrar faaliyete geçerse köyümüz daha yüksek bir gelire sahip olacak. Gençlerimiz tekrar işlerine de kavuşmuş olacak. Beklentimiz santralin tekrar faaliyete geçirilip gençlerimize yeniden iş sahası açılması konusunda devletimizden ve büyüklerimizden rica ediyoruz" dedi.
Köy sakinlerinden Hasan Yücedağ ise santrali alan firmanın santrali çalıştırmasını istediklerini belirtti. Yücadağ, santralin gençlere istihdam sağlamasını beklediklerini de dile getirdi.
Bir başka köy sakini Abdülkadir Şahin ise, santral kapandıktan sonra köydeki gençlerin çalışmak için başka yerlere gittiğini anlatarak, santralin çalışması ile birlikte köydeki gençlerin geri döneceklerini ve bir iş sahibi olacaklarını kaydetti.
2012 yılında kurulan Doğalgaz-Elektrik Çevrim Santrali, 2013 Kasım ayı itibariyle faaliyetini durdurmuştu. Yaklaşık 1,5 yıl faaliyette kalmasına rağmen santral bölgede yaklaşık 40 kişiyi istihdam etmişti. O tarihten bu yana sadece bekçilerin görev yaptığı santralde elektrik üretim ve aktarım teçhizatlarının sağlam olduğu gözlendi. - AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Ekonomi › Afyonkarahisar'daki Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin Satışa Çıkarılması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?