İzmir iş dünyası, gençlerin girişimlerini hayata geçirmek için dayanışma içerisinde hareket ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde farklı bölümlerden 315 öğrencinin aldığı "Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi" dersine katılan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Melekleri Yatırım Ağı İş Geliştirme ve İletişim Uzman Melisa İtmeç, kentin genç girişimcileri desteklemek için istekli olduğunu, İstanbul gibi kentlere oranla rekabetin daha sakin olduğunu söyledi.
EGİAD Melekleri Yatırım Ağı İş Geliştirme ve İletişim Uzman Melisa İtmeç, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde farklı bölümlerden 315 öğrencinin aldığı "Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi" dersine katıldı. Enerji, inşaat, lojistik, e-ticaret, tarım, hayvancılık gibi 37 farklı sektörde melek yatırımcının girişimcileri desteklemek için bulunduğunu aktaran İtmeç, İzmir'in avantajını gençlerin kullanmasını istediklerini vurguladı.
450 melek yatırımcı
İzmir iş dünyasının girişimcilerini aradığını kaydeden İtmeç, "Girişim, yeni ürün geliştirilmesinde, üretim metotlarında, pazarda, hammadde kaynaklarında yenilikleri kapsıyor. Girişimin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verirken girişimcilerin ekip çalışması içinde olup olmadığını inceliyoruz. Geliştirdikleri ürünün pazara çıkmaya hazır ya da çıkmış olması gerekir. İşine hakim, tüm detayları bilmesini ve finansal planını da öngörmesini istiyoruz. Böylece melek yatırımcının karşısına geliyor. Bizler, yeni bir girişimi deneyimli bir yatırımcıyla, sektör uzmanlarıyla bir araya gelmesinin doğru kararlar alınmasında etkili olduğunu düşünüyoruz. Böylece girişimler başarılı olarak iş yaşamındaki yerini alabilir" dedi. Melek yatırımcıların, henüz yolun başında olan bir girişim fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye bağlamaya hazır kişilerden oluştuğunu ifade eden İtmeç, Türkiye genelinde Hazine Müsteşarlığına bağlı 450 melek yatırımcının bulunduğunu belirtti.
"Girişimcilik derslerde başlıyor"
İEÜ Embryonix Şirketler Müdürü ve Öğretim Görevlisi Taylan Demirkaya da, "Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi" dersinde girişimcilik farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarına dikkat çekerek, "Öğrencilerimiz ders sırasında yeni bir fikir nasıl oluşturulur ve bu fikir, iş modeline nasıl çevrilir sorularının yanıtlarını öğreniyor. Üniversite genelinde verdiğimiz dersimizde 315 öğrencimiz eğitim alıyor. Profesyonel yatırımcı ve girişimcilere sunum yapıyor. 2015 yılından bu yana dersimiz, KOSGEB destekli. Dersi başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz 50 bin hibe, 100 bin 2 yıl geri ödemesiz krediyi içeren sertifikayı almaya hak kazanıyor" diye konuştu. - İZMİR
Son Dakika › Ekonomi › İzmir Girişimcilerini Yetiştiriyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?