İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltmesinin, daha düşük maliyetli, daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye'ye girmesini sağlayacağını vurguladı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesinin, daha düşük maliyetli, daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye'ye girmesini sağlayacağını vurguladı.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesini değerlendirdi. Uluslararası finans piyasalarında Türkiye'nin risk algısının tarihinin en düşük seviyelerindeyken, kredi notunun hak ettiği düzeyde olmamasının ciddi eleştiri konusu olduğunu belirten Yalçıntaş, "Moody's atması gereken adımı gecikerek de olsa atmıştır. Türkiye yoluna devam ediyor. Ancak Türkiye en az 2 basamak daha yukarıda notu da hak etmektedir. Kanaatimce şimdi sıra S&P'de. S&P'nin saygınlığının sorgulanmaması adına, Fitch ve Moody's'in attığı bu adımlara bir an önce katılması yerinde olacaktır" dedi.
-"TÜRKİYE'Yİ YATIRIM YAPILABİLİR SEVİYEDE DEĞERLENDİREN DERECELENDİRME KURULUŞU SAYISI İKİYE ÇIKTI"-
Başkan Yalçıntaş, 2012 yılı Kasım ayında Fitch'in ve bu kez de Moody's'in kredi notunu artırmasıyla Türkiye'yi "yatırım yapılabilir" seviyede değerlendiren derecelendirme kuruluşu sayısının ikiye çıktığını vurguladı. Birçok uluslararası fonun, yatırım yaparken en az iki derecelendirme kuruluşunun yüksek not vermesini şart koştuğuna dikkat çeken Yalçıntaş, "Şu an itibariyle Türkiye iki kredi derecelendirme kuruluşuna göre "yatırım yapılabilir' ülke notuna sahip oldu. Artık daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye'ye girmesinin önü açılmıştır" dedi.
-"UZUN VADELİ BORÇLANABİLME İMKANLARININ ARTMASINI BEKLİYORUZ"-
Kısa ve orta vadede faizlerde bir düşüş olmasını ve uzun vadeli borçlanabilme imkanlarının artmasını beklediklerini belirten Yalçıntaş, şunları kaydetti:
"Bu reel sektör açısından olumlu bir gelişme. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, sermaye girişlerinin artmasıyla TL'nin değer kazanması ve ihracatçımızı olumsuz etkileme potansiyelinin artmasıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, Merkez Bankası'nın TL'nin çok değer kazanmasına izin vermeyeceğini ve buna yönelik önlemler alacağını düşünüyoruz." - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › İTO Başkanı Yalçıntaş: Türkiye Yoluna Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?