İstanbul Deri Fuarı (İDF) kapılarını açtı İstanbul Deri Fuarı (İDF) kapılarını açtı. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve geçen yıla oranla katılımın yüzde 59 artış gösterdiği fuara, 29 ülkeden 325 firma katıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nden düzenlenen ve 17-19 Ocak tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açık tutacak fuarda deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ve tasarımcılar 2012-2013 trendlerini sergilemeye başladılar.
İstanbul Deri Fuarı'nın (İDF) açılışında konuşan Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkan Çandar, bu yılki fuar katılımının geçen yıla oranla yüzde 59 artış gösterdiğini söyledi.
Katılımın bu denli yüksek olmasının, fuarın, uluslararası arenada en önemli sektörel fuarlardan biri olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Çandar, "Fuarda Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İran, İtalya, İzlanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Kore, Macaristan, Norveç, Slovenya, Ukrayna, ABD, Yeni Zelanda ve Yunanistan'dan deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ve tasarımcılar yeni trendlerini sergiliyorlar. Fuar Türk derisi ve deri mamullerini yeni pazarlara açacak" bilgisini verdi.
-"5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNE SAHİP"-
Türkiye'de yılda et sanayi için kullanılan ortalama 7,5 milyon adet büyükbaş, 45 milyon adet de küçükbaş hayvanın derisinin işlendiğini söyleyen Çandar, "Et ihtiyacını karşılamak için et sanayinin kullanmış olduğu büyükbaş ve küçükbaş hayvanların atığı olan derileri biz alıp işliyoruz ve ürün haline getiriyoruz" dedi. Türkiye'de üretimlerinin yüzde 90'lık kısmını ihraç ettiklerini açıklayan Çandar, sektörün yaklaşık 250 bin kişiye istihdam ettiği ve aileleri ile birlikte 1 milyondan fazla kişinin geçimini sağladığına dikkat çekti. Türk deri sektörünün yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olduğunu bildiren Çandar, "Türkiye bir deri ülkesi. Bu topraklarda yaşayan en eski medeniyetlerden beri deri işleniyor. Uşak'ta, Tuzla'da, Çorlu'da, Bursa'da, Ege'de ve diğer birçok organize bölgede deriler işlenerek, ayakkabıcısına, konfeksiyoncusuna, saracına hammadde olarak veriyor. Bu da yetmiyor dünyanın en önemli merkezlerinden talep ediliyor" dedi.
-"ÇİN'E İHRACATIMIZ YÜZDE 90 ARTTI"-
Çandar, aralarında Rusya, Çin, Amerika, Kanada, Ukrayna, Kazakistan, Türk Cumhuriyetleri, Hong Kong ve tüm Avrupa pazarına ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Herkesin korktuğu Çin pazarına, Türk deri sektörünün ihracatını yüzde 90 artırdığını belirten Çandar, "Özellikle bu ülkeye katma değerli ürün satmak, sektörümüz açısından oldukça önemli. Hedefimiz Rusya ve İtalya'daki mevcut pazarımızı koruyup, Çin'in yükselen orta gelir sınıfına daha fazla ürün satmak. Bunu yaparken de Avrupa ve ABD'deki ihracat payımızı artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında" dedi.
-"TURİSTİK YURT İÇİ SATIŞLARLA BİRLİKTE İHRACATIMIZ 3 MİLYAR DOLAR"-
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Dinç, deri sektörünün küresel pazarda zor bir dönemden geçtiğini, mevcut ihracat pazarındaki talebin azaldığı söyledi. Yeni pazarlara açılarak ve ürün farklılaşmasına giderek bu zor dönemi atlatacaklarına inandıklarını dile getiren Dinç, "Bunun için Ar-Ge çalışmaları desteklenmeli, marka ve patent konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalı, ulusal ve uluslararası fuarlara katılımlar arttırılmalı ve değişik ürünlerin üretimi için yeni teknolojiler geliştirilerek rekabet gücümüz arttırılmalıdır" dedi. Dinç, 2011 ihracat rakamlarının, yurtiçi turistlik satışlar ve yurt dışına özel faturalı satışlarla birlikte 3 milyar doların üzerine çıktığı bilgisini verdi. Dinç, ayrıca geçen yıl 25 ülkeden 256 firmanın katıldığı fuara, 57 ülkeden 10 bin kişinin geldiğini, bu yıl 60 ülkeden 15 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › İstanbul Deri Fuarı'na 29 Ülkeden 325 Firma Katıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?