Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı - Son Dakika
Ekonomi

Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı

Antalya'daki girişimci Mehmet Damar, hobi olarak oltayla tutmaya başladığı yılan balıklarını, kurduğu tesisle yurt dışına satmaya başladı. Damar, geçen yıl 1 milyon 200 bin dolarlık yılan balığı ihraç etti.

25.09.2020 11:03  Güncelleme: 13:15

Manavgat Irmağı'nda turizm tesislerine yönelik "doktor balık" üretmek amacıyla yer kiralayan Damar, boş zamanlarında hobi amaçlı, oltayla ırmakta yılan balığı tutmaya başladı. Bu süreçte hobisini ticarete dönüştürmeye karar veren Damar, yılan balığını ihraç etmek için yatırım olanaklarını araştırdı. Damar, daha sonra avlanma izni olan bölgelerden yılan balığı toplamaya başladı. İlk ihracatını Güney Kore'ye yapan Damar, 2016'da 200 bin dolar gelir elde etti. Damar'ın yılan balığı ihracatı geçen yıl 1 milyon 200 bin dolara çıktı. Yılan balığına olan talebi karşılamaya çalışan Damar, bu yıl ABD'den de sipariş almaya başladı. Özel ekipmanlarla avlanabilen balıklar, havuzda birkaç gün dinlendirildikten sonra yine özel koruma kaplarına konularak uçakla Uzak Doğu ülkelerine gönderiliyor.

Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı

HEDEF YILAN BALIĞINI DAHA ÇOK ÜLKEYE İHRAÇ ETMEK

Damar, Manavgat Irmağı'nda gördüğü ve merakla başladığı yılan balığı avlama ve satma işini zamanla daha da geliştirdiğini söyledi. Turizm tesislerine yönelik "doktor balığı" üretmek isterken kendisini bu işin içinde bulduğunu aktaran Damar, "Yurt dışında genellikle Güney Kore, Japonya ve Tayvan'a yılan balığı gönderiyoruz. Yakın zamanda ABD'ye de göndermeye başladık. Hedefimiz ülke sayısını artırmak ve Avrupa'ya da satabilmek." dedi.

Damar, yılan balığının ihraç ettiği ülkelere canlı olarak gönderildiğini söyledi.

Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı

"100 TON İHRAÇ ETME KOTASINI AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Damar, zor ama özel bir iş yaptığını düşündüğünü belirterek, "Bu zorluğa da severek katlanıyoruz. Ülke olarak 100 ton ihraç etme kotamız var. Bunu aşmaya çalışıyoruz. 100 tonluk kotayı aşmak için çiftlik kurmayı planlıyoruz. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Onayın ardından hazırladığımız projeyi zaman geçirmeden aktif hale getireceğiz. Türkiye'de, su ürünleri sektörü son 15 yılda çok büyük bir gelişme gösterdi. Güney Kore'de, Japonya'da yılda 10 bin ton yılan balığı tüketiliyor. Yani çok fazla tüketilen bir ürün. Ülkemizde levrek, çipura, alabalık ve Karadeniz somonunda yakalanan başarıyı yılan balığında da yakalamak ve bu konuda işletme olarak önayak olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı
Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hobi amaçlı tuttuğu yılan balıklarını ihraç etmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • URFALİ:
    ATATÜRK BARAJINDABUNDAN ÇOK VAR. BUNU ENCOK ADİYAMANLİ BALIKÇILAR TUTUYOR. 8 0 Yanıtla
  • Yilan baligi:
    Şimdi bu arkadaş bunları ürettiğini mi söylüyor yoksa nehirlerden cikan balıkları avlayıp veya avlananlardan para ile alip yurt dışınami satıyor ,eger üretmeyip nehirlerden avlayip satiyorsa durum vahim, kökünü kuruturlar yeminle 4 0 Yanıtla
  • titi:
    maşallah 4 0 Yanıtla
  • DİNLEYİN:
    O havuzlardan birine birisi düşmesin 2 1 Yanıtla
  • Yilan baligi:
    Şimdi bu arkadaş bunları ürettiğini mi söylüyor yoksa nehirlerden cikan balıkları avlayıp veya avlananlardan para ile alip yurt dışınami satıyor ,eger üretmeyip nehirlerden avlayip satiyorsa durum vahim, kökünü kuruturlar yeminle 1 0 Yanıtla
  • NOKTA:
    AZMİNE HAYRAN KALDIM HELAL OLSUN CESARETİNE 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement