"Balıkesir kuzu eti" coğrafi işaret sertifikası Balıkesir Ticaret Borsası adına tescil edildi. Bundan sonra her kuzu "Balıkesir kuzusu" diye satılamayacak.
Ankara'da yapılan törenle Balıkesir Kuzusu Coğrafi İşaret Sertifikası, Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik tarafından, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk'a takdim edildi. Ticaret Borsası 3 yıllık yoğun emeğinin karşılığını bu sertifika ile almış oldu.
Ankara'da Türk Patent ve Marka Kurumu'nda, Balıkesir Kuzu Eti başta olmak üzere başvuru süreci tamamlanan 14 Coğrafi işaretin sertifikaları takdim töreni yapıldı.
"Balıkesir kuzu eti" coğrafi işaret sertifikasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve Türkpatent Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ile birlikte teslim aldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, törendeki konuşmasında, her ilin artık coğrafi işaretli bir ürünü olduğunu söylerken, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, 200'ler civarında olan tescil ve coğrafi işaret sayısını 320'ye çıkardıklarının belirterek, 400 coğrafi işaret tescil işleminin de devam ettiğini söyledi.
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, yaptığı açıklamada, 3 yıldır çok titiz çalıştıklarını ifade etti. Kula, çok zor bir süreci başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Balıkesir kuzusunun coğrafi işaret alması Türkiye'de bir ilk özelliği taşıyor. Daha önce bu şekilde kırmızı ete alınmış bir coğrafi işaret yok. Alınan bu coğrafi işaretle hem üreticilerimiz daha fazla kazanç elde edecek hem de tüketici gerçek Balıkesir kuzusu etine sağlıklı bir şekilde ulaşacak.
Balıkesir kuzusu, ruhsatlı kesimhanelerde kontrol edilerek kesilecek, karkas üzerine coğrafi işaret logolu barkot etiketlenecek ve borsamızca yetkilendirilerek siteme dahil edilen ve 'Balıkesir kuzu eti' ve mamulü satmaya hak kazanan market, süper market, kasap, restoran zincirinde kontrollü olarak tüketiciye ulaşacaktır. Ben bu sayede gerçek 'Balıkesir Kuzu Eti'nin, tüketiciye güvenle ulaşacağını, coğrafi işaret kullanım belgesi olan, üretici, kesimhane, market, kasap ve restoran kazançlarının artacağını düşünüyorum. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren, altyapısı kurularak devreye girecek Balıkesir kuzu eti coğrafi işaretli üretim sisteminin Balıkesir için, üretici, kesimhane, ticarethane ve tüketicilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - BALIKESİR
Son Dakika › Ekonomi › Her Kuzu 'Balıkesir Kuzusu' Diye Satılamayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?