Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun en küçük ilçesi olan Gülyalı'ya ilgiye artırdı.
Temeli 2011'de atılan Türkiye'nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı.
Deniz doldurularak inşa edilmesi bakımından dikkatleri çeken havalimanıyla hareketlenen Gülyalı, ardından birçok yatırıma da ev sahipliği yaparak artık yalnızla balıkçılıkla anılan bir ilçe olmaktan uzaklaştı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de en şanslı ilçelerin başında Gülyalı'nın geldiğini belirterek, Gülyalı'nın denize dolgu havalimanı, çikolata parkı, yüksekokulu ve butik otelleriyle Türkiye'de yatırımlarla şahlanan, şanslı ilçelerinden biri olduğunu söyledi.
Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan havalimanının bölgeye kazandırılmasının ardından yaklaşık 10 milyon lira maliyetli, 65 dönüm arazi üzerine inşa edilen "Çikolata Park" projesinin hayata geçirildiğine dikkati çeken Yılmaz, yaklaşık 15 yıl Gülyalı'nın çöpünün döküldüğü alana Türkiye'nin en güzel projelerinden birini uyguladıklarını, projenin yüzde 60 seviyesine geldiğini dile getirdi.
"3 BİN KİŞİLİK NÜFUS HAREKETİ SAĞLANACAK"
Yılmaz, iş adamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan ve 12 milyon liraya mal olacak Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesinin de Ordu Üniversitesine kazandırılacağını ifade ederek, inşaatı süren fakültenin gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını, fakültenin açılmasıyla ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacağını kaydetti.
"FİYATLARI DÜŞÜRÜN, AKSİ DURUMDA YATIRIMCILARI KAÇIRMIŞ OLACAĞIZ"
Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise Gülyalı ilçesinin birkaç yıl önce isminin bile bilinmediğini ancak son yıllarda adı en çok duyulan ilçe olduğunu söyledi.
İlçedeki değişim ve gelişimin havalimanıyla başladığını kaydeden Şen, "Özellikle havalimanının açılmasının ardından arsa fiyatları katlanarak arttı. Havalimanı açıldıktan sonra 1 dönüm arsasına 1 milyon lira isteyen ilçe sakinlerimiz var. Vatandaşlarımızın çoğu arsa fiyatlarının daha da artmasını beklediğinden satış yapmıyor. Arsalara talep var ancak şimdilik satan yok." ifadesini kullandı.
Şen, özellikle havalimanına yakın yol güzergahındaki arsaların çok pahalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Buralara yatırımcı iş adamları tarafından lokanta, dinlenme tesisleri ya da otel yapımı için talepler oluyor ancak bölge halkı fiyatların daha da artacağı inancıyla kendilerine verilen teklifi kabul etmiyor. Bütün arsa sahiplerine sesleniyorum. İlçemize gelecek özel yatırımcılarının önünü açmak için fiyatları biraz düşürün. Aksi durumda yatırımcıları kaçırmış olacağız."
Talip Şen, arsa fiyatlarının yanı sıra ilçedeki konut fiyatlarının da arttığına dikkati çekerek, daha önce site içinde 200 liradan alıcı bulan dairelerin artık 350-400 liradan satışa sunulduğunu dile getirdi.
Son Dakika › Ekonomi › Havalimanı Geldi Arsa Fiyatları Fırladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?