Türkiye'deki girişimcilik potansiyeli ve nitelikli insan kaynağını geliştirmeye büyük önem veren Vodafone'un ana sponsorluğunda, Akbank'ın katkılarıyla düzenlenecek Global Üniversiteli Girişimci Yarışması için başvurular başladı.
Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl Türkiye ayağı Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Akbank'ın katkılarıyla ve Bizz Consulting işbirliğinde gerçekleşecek Global Üniversiteli Girişimci Yarışması'nın başvuruları 30 Eylül 2012 tarihine kadar devam edecek.
En az 6 ay önce şirket kurmuş ve üniversitede okuyan genç girişimcilere kapılarını açan yarışmanın Türkiye elemelerinde birinci olan girişimci, 17 - 19 Kasım tarihlerinde New York'ta gerçekleşecek büyük finalde Türkiye'yi temsil edecek ve 200.000 dolarlık büyük ödülü kazanarak parlak fikirlerini hayata geçirme sansı yakalayacak.
Türkiye elemelerinde genç yarışmacıların girişimleri; aralarında Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Kaan Gür, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş gibi isimlerin bulunduğu, iş dünyasının önde gelen aktörlerinden oluşan 13 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yapılacak son değerlendirme ile belirlenecek Türkiye birincisinin dışında, yarışmada "Sosyal Etki", "Geleceği Gören Girişimci", "Mobil İnternet Girişimcisi" (Vodafone Özel Ödülü) ve "İnovasyon" olmak üzere 4 kategoride ödüller verilecek. "Vodafone Özel Mobil Internet Kategorisi"nde yarışmacılar, birinciliğin yanında Vodafone Smart Tab 10 için de yarışacaklar.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, telekomünikasyon alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak, 70'i aşkın ülkeden beslenen bilgi birikimleriyle, Türk toplumu için değer yaratmak hedefiyle çalıştıklarının ve bu çerçevede sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı konumundaki girişimciliği destekleyerek, nitelikli insan kaynağına yatırım yapmayı öncelikleri arasında gördüklerinin altını çizdi.
Timuray, şöyle konuştu: "Mobil iletişim gibi inovasyonu maksimum düzeyde besleyen, yeni girişimlerin ve yeni iş modellerinin oluşumunu teşvik eden bir alanda global bilgi birikimine sahip bir kurum olarak, Türkiye'de girişimciliğin gelişmesine yönelik yatırımları, özellikle de genç insan kaynağını doğru yönlendirecek inisiyatifleri en önemli kurumsal sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Günümüzde bilgiyi her an her yerden erişilebilir kılan mobil iletişim teknolojileri, fikirleriyle iş dünyasında fark yaratacak yeni girişimcilere bilgi ve donanım açısından çok büyük bir zenginlik sunuyor. Mobil iletişimin yaygınlaşması suretiyle internet demokratikleşiyor ve bu da beraberinde fırsat eşitliğini getiriyor. Gelişen teknolojilerin de yarattığı bu ivmeyle, ülkemizdeki girişimcilik potansiyelinin giderek yükseleceğine inanıyoruz. Bugün Türkiye'de her 100 kişiden 8'i girişimci iken, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 25 düzeyinde olduğunu gözlemliyoruz. Arayı hızla kapatacak ve bu sayede ülkemizin küresel rekabetciliğini artıracak bir gelişim grafiği yakalamak için ise, üniversitelerin akademik olarak global inovasyon programlarına etkin katılımı ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi önem taşıyor. Vodafone Turkiye olarak gençlerin girişimciliğe üniversite eğitimi sürecinde etkin hazırlanmalarına yönelik bir örnek oluşturacağına inandığımız 'Global Üniversiteli Girişimci Yarışması'na destek vermekten mutluluk duyuyoruz." - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Global Üniversiteli Girişimci Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?