FETÖ'nün Kasası Abdullah Büyük'ün Şirketlerine Kayyum Atanması Talep Edildi - Son Dakika
Ekonomi

FETÖ'nün Kasası Abdullah Büyük'ün Şirketlerine Kayyum Atanması Talep Edildi

FETÖ\'nün Kasası Abdullah Büyük\'ün Şirketlerine Kayyum Atanması Talep Edildi

FETÖ'nün kasası olduğu iddia edilen Abdullah Büyük'ün şirketlerine kayyum atanması talep edildi.

29.08.2016 17:22  Güncelleme: 18:49

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu bir grubun Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı bir iş merkezinde, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma sürüyor.

5 ŞİRKETİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle şüpheli Büyük'e ait olan 5 şirkete atanan kayyumlar yaptıkları incelemelerde, şüphelilerle doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantısı bulunan 5 şirketin daha olduğunu tespit etti. Durumun bildirilmesi üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, Sulh Ceza Hakimliği'nden söz konusu 5 şirkete daha kayyum atanmasını talep etti.

EL KOYMA VE İNCELEME KARARI ALINDI

Talebi değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Üsküdar'da faaliyet gösteren "isimtescil.net" isimli iş yerinde her salı akşamı toplanılarak, terör örgütüne "himmet", kurban bağışı, gazete ve dergi abonelikleri ile siyasi olarak neler yapılabileceği hususlarının görüşüldüğünün belirtilmesi üzerine mahkemeden arama, el koyma ve inceleme kararı alındığı hatırlatıldı.

5 ŞİRKETİN DAHA BAĞLANTILI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda, 1 Eylül 2015 tarihinde söz konusu şirkette arama yapıldığı aktarılan kararda, evrak ve dijital belgelere el konulduğu kaydedildi. Kararda, soruşturma kapsamında 12 Ağustos tarihinde FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı tespit edilen 5 şirkete, Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla kayyum atandığı belirtilerek, kayyumların göreve başlamasından kısa bir süre sonra firmaların kayıt ve belgelerinde yapılan incelemelerde, soruşturma kapsamında şüpheli olan aynı şahısların doğrudan veya dolaylı olarak 5 şirketle daha bağlantılı olduğunun tespit edildiği bilgisi verildi.

Soruşturmanın tam ve sağlıklı yapılabilmesi, delillerin yok edilmesinin önüne geçilmesi ve suç işlemeye devam edilmesinin önlenebilmesi amacıyla söz konusu şirketlere de kayyum atanması istendiğine dikkat çekilen kararda, bu kapsamda önceki şirketlere atanan kayyumların bu şirketlerde de yönetim kurulu yetkilerine sahip olacak şekilde atanmalarına karar verildiği bildirildi.

Kararda, önceki şirketlere atanan kayyumlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ile Levent Küçük'ün, Enkay Ambalaj Sanayi ve Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Fins Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ölçü Bilişim Limited Şirketi, BS Bilgi Teknolojileri AŞ ile Dijital Arıtma Teknolojileri Dış Ticaret Limited Şirketi'nde yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim organının tüm yetkilerine sahip olacak şekilde görev alması kararlaştırıldı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül 2015'te Üsküdar'da FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Abdullah Büyük'e ait şirkete operasyon düzenlemiş, aralarında Büyük'ün de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda dijital malzemeye el konulmuştu.

Şüphelilerin, örgüte finansman sağlamak ve yeni elemanlar kazandırmak için belli günlerde "himmet" adı altında toplantı düzenledikleri, mütevelli heyeti oluşturdukları, polis takibinden kaçmak için cep telefonlarını yanlarına almadıkları, kamu kurumlarının veri tabanlarını ele geçirerek elde ettikleri bilgileri FETÖ/PDY örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, örgüte ait diğer firmalara çıkar sağladıkları iddia edilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, nöbetçi hakimliğe sevk edilen aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Büyük'ün ise Bulgaristan'a kaçtığı belirlenmişti.

Bulgaristan'a siyasi sığınma talebinde bulunacağının tespit edilmesi üzerine Büyük hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, siyasi sığınma talebini reddeden Bulgaristan, Büyük'ü 10 Ağustos'ta Türkiye'ye teslim etmişti.

Soruşturma kapsamında savcılığın talebiyle FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Büyük'ün sahibi olduğu belirtilen İsim Tescil İnternet Teknolojileri A.Ş, İsim Tescil Bilişim A.Ş, FBS Bilişim Çözümleri Limited Şirketi, FBS Dijital A.Ş ile MCS Taşımacılık Organizasyon ve Reklam Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne kayyum atanmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi FETÖ'nün Kasası Abdullah Büyük'ün Şirketlerine Kayyum Atanması Talep Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement