Türkiye'deki EPAL palet kullanan firmaların yöneticileri için İstanbul'da 2 günlük seminer düzenledi. 50 dolayında firmanın temsilcisinin katıldığı seminerde, EPAL paletlerin teknik özelliklerinin yanı sıra, EPAL'in dünyadaki ve Türkiye'deki organizasyon yapısı anlatıldı.
Dünyanın en güvenilir ve en yaygın ahşap palet organizasyonu olan EPAL, Türkiye'deki firmaların temsilcileri için İstanbul'da 2 günlük seminer düzenlendi. İstanbul Kartal'daki Titanic Busines Hotel'de 9/10 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenen seminerde, TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, EPAL Akademi Müdürü Alexender Becker, TEPAL Müdürü Ali Demirel ve Bureau Veritas Almanya Sorumlusu Joachim Buerhop, EPAL Palet organizasyonu ve EPAL paletlerin teknik özellikleri hakkında, palet kullanıcılarına bilgi verdiler.
Seminerin açılış konuşmasını yapan EPAL (Avrupa Palet Üreticileri Birliği) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL/Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği) Başkanı Akın Balcıoğlu, sistemin Türkiye'deki yapılanmasını anlattı. Balcıoğlu, Türkiye'de EPAL/Eur paletlerin ilk kez 1994 yılında üretildiğini, 1996 yılında da Alman Ulusal Komitesi olan GEPAL'in Türk üreticilere lisans vermeye başladığını söyledi. Balcıoğlu, 2010 yılında Türkiye'deki Lisanslı üreticilerin İzmir'de bir toplantı yaparak Türkiye'de Ulusal Komite kurma kararı aldığını belirterek, "Önce Türkiye Ulusal Komitesi TEPAL'i kurduk. 2011 yılında da EPAL'den Ulusal Komite yetkimizi aldık" dedi.
"2013 YILINDA, DÜNYADA 66 MİLYON, TÜRKİYE'DE 3 MİLYON PALETE ULAŞTIK"
2013 yılında dünya genelinde 66 milyon EPAL palet üretildiğini, 26 milyon paletin tamir edildiğini anlatan Akın Balcıoğlu, "Bu sayılara müşterilerimiz bize inandığı ve güvendiği için ulaştık. Pazarımız her yıl daha da genişliyor. Şimdi EPAL ve Bureau Veritas temsilcilerimiz sizlere EPAL Paletlerin özelliklerini anlatacaklar. EPAL paletlerle ilgili bilgi ihtiyacınız olursa veya bir sıkıntı yaşarsanız bizi arayabilirsiniz" diye konuştu.
Balcıoğlu, EPAL lisansıyla üretilen ahşap paletlerin tüm dünyada geçerli ve en güvenilir ürün taşıma sistemi olduğunu belirterek, "TEPAL olarak, Türkiye'de EPAL'in kalite standartlarını korumak için üreticilerimize eğitim veriyoruz. Ayrıca sahtecilikle de hukuki mücadele yürütüyoruz" dedi.
EPAL Akademi Müdürü Alexender Becker de, EPAL organizasyonun temellerinin 1952 yılında İsviçre'de atıldığını söyledi. 1961 yılında EPAL/Eur palet standartlarının geliştirildiği ve 1991 yılında EPAL'in kurulduğunu anlatan Becker, "Bugün dünyada 14 Ulusal Komitemiz, 57 ülkede 1 milyon üreticimiz, 500 bin de tamir lisanslı firmamız var. Halen dünyada 500 milyon EPAL palet dolaşımdır. Bu firmalarımız 2013 yılında 66 milyon palet üretip, 26 milyon da tamir ettiler. EPAL paletler sorunsuz ürün nakliyesinin güvencesidir" diye bilgi verdi.
EPAL paletlerin sağlam olduğunu ve hiçbir tamire ihtiyaç duyulmadan 8 kez kullanılabildiğini, lisanslı firmalarca tamir edildiklerinde de 30/35 kez kullanılabildiğini belirten Becker, "Paletlerinizi tüm dünyada yaygın olan EPAL havuzlarına nakit para karşılığında satabilirsiniz. Bu sayece lojistik maliyetlerinizi büyük ölçüde aşağı çekersiniz" dedi.
Becker bu bilginin ardından EPAL ikinci el ve havuz sistemini anlattı.
SÜREKLİ DENETİM
Bureau Veritas Almanya Sorumlusu Joachim Buerhop da, EPAL'in bağımsız denetim şirketi olduklarını ifade ederek, teknik elemanlarının lisanslı işletmelere sürekli olarak haberli veya habersiz denetimler yaptıklarını belirtti. Buerhop, bu denetimlerde uygunsuz üretim yapanlara gerekli yaptırımların uygulandığını sözlerine ekledi. - BURSA
Son Dakika › Ekonomi › Epal'den Müşterilerine Seminer - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?