Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, 10 yıldır meslekleri ile ilgili kanuni düzenlemeyi çıkarttırmak için birçok bakanla çalıştıklarını belirterek, "Biz de bir meslek mensubu olmayı istiyoruz. Kanuni düzenleme olmadığı için şu anda kendimizi bir meslek mensubu olarak görmüyoruz. 2003'te çıkan standartlarla idare ediyoruz. Yıllardır Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Şehircilik Bakanlığı bürokrakları ile istişare yapmaktan yorulduk" dedi.
Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, sektör ve çalışma koşulları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Emlak ve inşaat sektöründe bir durgunluk yaşandığını ifade eden Gür, Mısır, Suriye ve çevre ülkelerde yaşanan politik durumlar ile İstanbul Gezi Parkı'nda yaşanan olayların yerli ve yabancı yatırımcıları olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Bu dönemde banka kredilerinin düştüğünü savunan Gür, gayrimenkul almak için uygun bir dönem olduğunu söyledi.
Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri uyaran Gür, iş yapacakları kişileri odaya kayıtlı emlak müşavirlerinden belirlemeleri uyarısında bulundu. Odalarında çok sayıda kayıtdışı iş yapan bulunduğunu ve bu durumun sıkıntı yarattığını kaydeden Gür şöyle konuştu:
"Meslektaşlarımın daha titiz ve duyarlı çalışmaları konusunda uyarıyorum. Yatırımcı bir meslek mensubumuza gittiğinde, odaya kayıtlı olduğunun belgesine bakmalı ve eğitim alıp almadıklarını çekinmeden sormalılar. Birisine yatırım yaparak para kazandıracaksanız, en iyi şekilde hizmet almalısınız. Bunu rahatça sormalısınız."
'MÜJDEYİ EMLAK SEKTÖRÜNE VERMELİLER'
Bursa Emlak Müşavirleri Odası'na kayıtlı bin 250 üye bulunduğunu ifade eden Gür, son olarak Bakanlığın çıkardığı sistem ile Haziran ayında odada sicilli görünüp, vergi dairesinde görünmeyen 264 meslektaşın üyeliğinin düştüğünü hatırlattı. Gür, Temmuz ayında da bu sürecin devam edeceğini kaydetti. Meslekleri ile ilgili kanuni düzenlemeyi uzun süredir beklediklerini dile getiren Gür sözlerini şöyle sürdürdü;
"TBMM'nde 4 siyasi parti var. Oradaki milletvekilleri, Başbakan, Bakanlar bunu düşünmeli. Emlak Müşavirleri Yasası'nı biran evvel çıkarmalı. Taslak olarak komisyonlarda sürünmemesi gerekir. Bu yasa ivedilikle çıkarsa, kaçak emlakçılar da kayıt altına girer. Yasa çıkarsa biz de bir meslek mensubu oluruz. Kanuni düzenleme olmadığı için şu anda kendimizi bir meslek mensubu olarak görmüyoruz. 2003'te çıkan standartlarla idare ediyoruz. Yıllardır taslağı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Şehircilik Bakanlığı bürokrakları ile bizzat bakanlarımız Erdoğan Bayraktar, Faruk Özak, Mustafa Demir, Zafer Çağlayan ile istişare yapmaktan yorulduk. Bu müjdeyi emlak sektörüne artık vermelerini gönülden istiyorum. 10 yıldan fazla bu odada yöneticilik yapıyorum. Gece gündüz uykularıma giriyor artık."
'ÜNİVERSİTEDE BÖLÜM VAR, YASA YOK'
Üniversitelerde gayrimenkul yönetimi ve emlak müşavirliği bölümlerinin bulunduğunu da hatırlatan Gür, şöyle dedi:
"Öğrenci yetiştireceksiniz, 2 yıl sonra mezun ettiken sonra 'Bunun yasası yok' diyeceksiniz. Size 'Neden böyle bir bölüm açtınız, mezun ediyorsunuz' diye sorarlar. Sadece bunu düşünseler yasayı çıkarırlar diye düşünüyorum." - Bursa
Son Dakika › Ekonomi › Emlakçılar Meslek Yasasını Bekliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?