Dünya devleri sanayi 4.0 dönüşümü için Manisa'yı seçti
Dünya devi firmadan Türiye'ye "Sanayi 4.0'a hazır olmalısınız" çağrısı
Bosch Grubu ve Maxion İnci Jant Grubu'ndan Sanayi 4.0 dönüşümünde örnek proje
Sanayi 4.0 dönüşümü ile 2020 yılına kadar 1 milyar Euro tasarruf sağlanacak
Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young: "Bosch'un stratejisi, Sanayi 4.0 çözümlerinin hem ana kullanıcısı hem de bunlarla ilgili olarak pazara çözüm sağlayan güçlü partnerlerden biri olmaktır"
Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim: "Dünyanın en büyük jant üreticisi olan Maxion Wheels'in, dijital dönüşüm için dünyadaki 19 fabrikası arasından Türkiye'yi seçmesi gurur verici"
MANİSA - Dünyada Sanayi 4.0 dönüşümünü en erken gören şirketlerden biri olan Bosch ve jant üretiminde küresel lider Maxion Wheels, Türkiye'de sanayi kuruluşlarına örnek olacak dijital dönüşüm çözümleri uygulamalarını hayata geçiriyor. Maxion Wheels, dijital dönüşüm için dünyadaki 19 fabrikası arasından Manisa'daki fabrikasını seçti.
Dünyanın önde gelen şirketlerinden Bosch ve Maxion İnci Jant Grupları, Türkiye'nin Sanayi 4.0 dönüşümü için önemli katkı sağlayacak bir adım attı. Bosch Grubu, Sanayi 4.0 dönüşümü alanında küresel çapta kazandığı deneyimi, kendi tesislerinde de dijital dönüşüm gerçekleştirmek isteyen Türkiye'deki sanayi şirketleriyle paylaşmaya başladı. Bu doğrultuda dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ile İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu, dijital dönüşüm yolculuğunda Bosch ile iş birliği yapacağını açıkladı. Projenin tanıtımı için Maxion İnci Jant Grubu'nun Manisa'daki alüminyum fabrikasında basın toplantısı düzenlendi.
"Sanayi 4.0'a tanıklık ediyoruz"
Dünyanın hızla değiştiğini söyleyen Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, "Dünya inanılmaz hızlı bir şekilde değişiyor. Son yüzyıllarda sanayi üretimi 3 temel devrimden geçti. Sanayi 1.0 buhar makineleriyle endüstrinin mekanikleşmesini sağlayan ilk sanayi devrimiydi. Bunu seri üretimde buhar enerjisinin yerini elektriğin almasıyla sanayi 2.0 aldı. 70'lerde bilgisayar devreye girdi ve sanayi 3.0'ı yaşadık ve bugün geldiğimiz noktada 4'üncü devrimi yani sanayi 4.0'a tanıklık ediyoruz. Bununla insanlar uluslararası sınırları aşarak dijital ortamlarda kontrol edilebilen makinelerle bağlanabilmeye başladı. Bu sanayi devrimiyle birlikte internet fiziksel ve sanal alemde köprü vazifesi görecek" dedi.
Bosch'un hedefi, 2020'ye kadar 1 milyar Euro tasarruf etmek
Bosch Grubu'nun hem 'nesnelerin dünyasında' hem de 'IT dünyasında' kapsamlı bir uzmanlığa sahip bulunduğunu vurgulayan Steven Young, "Bosch olarak sanayi 4.0 devrimini en erken gören şirketlerden biriyiz. Köklü geçmişimizden ve sahip olduğumuz AR-GE donanımından güç alarak bu konuda öncü bir role soyunduk. Bugün hem sanayi 4.0'ın öncü kullanıcısı hem de önde gelen sağlayıcısı konumundayız. Tüm dünyada öncü projelerimiz var. 2020 yılına kadar kendi tesislerimizde 1 milyar Euro tasarruf sağlamayı planlıyoruz. Bu noktada Türkiye'nin sanayi 4.0'a geçişi konusunda asla gecikmemesi gerekiyor. Dünya genelindeki 270'den fazla fabrikamızda yaptığımız çalışmaları Türkiye'deki diğer sanayi tesisleriyle de paylaşmaya başladık. Bu noktada firmaların büyük resmi görerek yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
"Robotlar insanların yerini alacak mı?"
Başlayan yeni dönemle birlikte en çok tartışılan konulardan biri olan 'Robotlar insanların işini elinden alacak mı?' sorusuna da açıklık getiren Young, "Bosch fabrikaları akıllı, yalın ve esnek hale getiriyor. Makineler ihtiyaca göre devreye giriyor, montaj hatları uzuyor yada kısalıyor, otonom taşıma robotları parçaları çalışanlara taşıyor. Fakat bize göre insan, sanayi 4.0 çalışmalarının odağında yer alıyor ve öyle olmaya da devam edecek. 4.0, fabrikaları etkisi altına alacak, insanlar ve makineler hiç. Olmadığı kadar yakın çalışacak. En büyük rol yine de insanın olacak" diye konuştu.
Young, Türkiye ve dünyanın en önemli jant üreticilerinden olan Maxion İnci Jant Grubuna dijital dönüşüm danışmanlık hizmeti vermekten dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
"5 kıtada 60'tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz"
Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim ise, "Bocsh firması ile geleceğe yeni bir başlangıç yaparken bu işbirliğiyle Türkiye'de bir ilki de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yeni aşamada pilot uygulama olarak Maxion Wheels dünyadaki 19 fabrikasından Türkiye'deki fabrikasının seçilmesi bizi ayrıca duygulandırıyor. Dünyanın en büyük jant üreticisiyiz. Maxion İnci Jant Grubumuz tek lokasyonmda yani Manisa OSB'de 4 fabrikasında binek araçlar, hafif ve ticari araçlar için hem alüminyum hem çelik saç üreten Avrupa'daki en büyük jant üreticisi. Ailemizi oluşturan bin 700 çalışanımızla 12 milyon jant üretim kapasitesiyle ürünlerimizi 5 kıtada 60'tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz." diye konuştu.
Öte yandan Bosch ile başlatılan bu projenin 3 fazdan oluştuğunu ve ilk adımının bu yıl pilot hatlarda atılacağını belirten Mustafa Zaim bu projedeki hedeflerinin 2023 sonuna kadar üç aşamalı planın tamamının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Zaim ayrıca, "Hedefimiz, 2030 yılına kadar tüm işletmelerimizi bütün süreçleri kapsayacak şekilde akıllı dijital işletmelere dönüştürebilmektir" dedi.
Programın sonunda Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young ve Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim basın mensuplarıyla beraber fabrikadaki dönüşümü yerinde inceledi.
Son Dakika › Ekonomi › Dünya Devleri Sanayi 4.0 Dönüşümü İçin Manisa'yı Seçti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?