Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Türkiye'nin kruvaziyer turizminde çok iddialı olduğunu, bu nedenle daha fazla desteği hakettiğini söyledi.
Ahmet Erol, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, DTO'nun projeleri ve hedefleri konusunda bilgi verdi. DTO olarak, Antalya'yı dünyanın en önemli kruvaziyer limanlarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Erol, Antalya'nın 'her şey dahil' konseptli turizmde gerçekleştirdiği aşamayı, kruvaziyer turizmde de gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda, son 10 yılda önemli mesafeler alındığına değinen Erol, Antalya Limanı'nda yalnızca kruvaziyerlere hizmet verecek ayrı bir rıhtım yapılması gerektiğini anlattı.
Antalya Limanı'nın kruvaziyer turizmde 'homeport' olarak tanımlanan 'Ana liman' olduğunu, gemi turlarının başlangıç ve bitiş limanı olarak önemli bir konuma sahip olduğuna işaret eden Erol, yapılacak yeni yatırımlarla, Antalya'ya deniz yoluyla gelecek turist sayısının artırılabileceğine dikkati çekti.
Kruvaziyer gemilerle gelen turistin, diğerlerine göre daha çok harcama yaptığının altını çizen Ahmet Erol, her şey dahil otellere gelen turistin günde ortalama 90 Euro harcarken, kruvaziyer turistin günlük harcamasının 150-170 Euro civarında olduğunu vurguladı.
Türkiye'ye geçen yıl kruvaziyer gemilerle yaklaşık 2 milyon turist geldiğini anımsatan Ahmet Erol, İspanya'nın Barcelona Limanı'nın tek başına 2 milyon yolcu ağırladığına işaret etti.
Antalya'ya bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 42 bin 583 kruvaziyer turistin geldiğini açıklayan Ahmet Erol, yıl sonuna kadar bu rakamın 150 bine çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Devletin kruvaziyer turizmine destek ve teşvik vermesini öneren Ahmet Erol, kruvaziyer turizminin Türkiye'nin geleceğinde çok önemli bir yeri olacağının unutulmamasını istedi.
AKSU MARİNA VE MANAVGAT ÇEKEK YERİ
Ahmet Erol, 1200 tekne kapasiteli Aksu Marina Projesi'nin 2016 yılında gerçekleştirilecek Antalya Expo'ya yetiştirilmesi ve bütünleştirilmesi gerektiğine de işaret eden Ahmet Erol, Aksu Marina'nın Expo 2016'nın gerçekleştirileceği bölgeye çok yakın olduğunu hatırlattı. Erol, Aksu Marina'nın Expo için deniz yoluyla geleceklere 'resepsiyon' görevi verebileceğini anlattı.
Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri projesi için 8-9 yıldır mücadele verdiklerinde değinen Erol, Antalya Serbest Bölgesi'ndeki tekne üreticilerinin, Antalya'yı bu konuda dünya beşinciliğine yükselttiklerini, Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin sektördeki atılıma önemli katkı sunacağına dikkati çekti. Erol, "Yabancı yatırımcıları Manavgat'a çekmek istiyoruz. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri yabancı yatırımcıların Türkiye'ye çekilmesinde önemli rol üstlenecek" dedi.
"ANTALYA LİMANI 100 MİLYON DOLAR TİCARİ DEĞERE ULAŞTI"
DTO Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu da, Antalya'da denizcilik sektörünün çok büyük bir ivme ile yoluna devam ettiğinin altını çizerek, 2004'te 320 olan DTO üyelerinin sayısının bin 250'ye ulaştığını bildirdi. Koşu, "Antalya DTO olarak hedefimiz Antalyalıları denizle buluşturmak. Bundan 5-6 yıl önce yaklaşık 40 milyon dolar ticari değeri olduğu ifade edilen Antalya Limanı bugün 100 milyon dolar ticari değere ulaşmıştır" diye konuştu. - Antalya
Son Dakika › Ekonomi › Denizciler Kruvaziyer Turizmine Daha Fazla Destek İstiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?