Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması"na 43 üniversiteden 85 başvuru geldi. İlk yıl 49, ikinci sene 66 başvuru alan yarışma, bu yıl yoğun ilgi gördü.
DASK'tan yapılan açıklamaya göre, inşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı, analizi ve model yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için düzenlenen yarışmanın ön eleme süreci tamamlandı.
Beşer kişilik takımlar halinde katılım başvuru hakkı sunan yarışmaya 85 takım başvurdu. 28 takım büyük finale katılmaya hak kazandı.
İkinci aşaması başlayan yarışmada 28 takıma DASK tarafından maket malzemeleri gönderildi. Takımlar 7 Mayıs final gününe kadar açıklanan Teknik Şartname'ye uygun bir şekilde bina maketi hazırlayacak. Yarışmada son aşamayı ise 7-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul Osmanlı Arşivleri'nde düzenlenecek final oluşturacak.
"Çalışmalar titiz bir şekilde değerlendirildi"
Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen DASK Koordinatörü İsmet Güngör, yarışmaya olan yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, tüm takımlara sundukları proje için teşekkür etti.
Tüm başvuruların proje ön şartnamesinde belirtilen içerik doğrultusunda, Teknik Danışma Kurulu tarafından titiz bir çalışma ile değerlendirildiğinin altını çizen Güngör, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yarışmamıza rekor seviyede toplam 85 takım başvuruda bulunurken, takım sayısı değerlendirme ile önceden ilan edilen takvim doğrultusunda yarışabilecek sayıya indirildi. Başvuruda bulunan tüm takımları sunduğu proje için tebrik ediyorum. DASK olarak, ön elemeden geçemeyen takımlara akademik hayatlarında başarılar diliyor ve bir sonraki yarışmamıza da başvurularını mutlaka bekliyoruz. Finale kalan takımlarımıza ise şimdiden başarılar diliyorum."
Son Dakika › Ekonomi › Dask Tasarım Yarışmasına 43 Üniversiteden 85 Başvuru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?